Citroën kommer till Kristinehamn

Carab i Kristinehamn expanderar. Sortimentet breddas och märkena Hyundai och Mitsubishi får nu sällskap av franska Citroën.
– Märkena kompletterar varandra väldigt bra och speciellt blir det en förstärkning för oss på transportbilsidan, säger företagets försäljningschef Stefan Ågren.

För någon vecka sedan hade Carab öppet hus och visade då upp Citroëns modellprogram samtidigt som besökarna fick gå en tipspromenad och bjöds på korv och fika. Många passade också på att provköra de nya bilarna.

Intresset var stort då Carab hade Öppet hus och visade upp modellprogrammet.

Mitsubishi och Hyundai har inget utpräglat modellprogram vad gäller transportbilar men den luckan täpps nu till genom satsningen på Citroën. Märket har tre modeller, Berlingo, Jumpy och Jumper som alla är populära bland företagen. Bilarna går att inreda på olika sätt och kan i stort sett skräddarsys efter kundens önskemål. Officiellt startar Carabs försäljning av Citroën i slutet av mars men redan innan dess såldes flera bilar till olika företag.

Citroën har de senaste åren också satsat på de vanliga personbilarna och med en lite fräckare design på bland annat nya C3 och C4 Cactus.
– De här modellerna är riktigt läckra och säljer lite grand på en känsla och vi tror att de når andra grupper av kunder än de vanliga, säger eftermarknadsansvariga Lotta Söderberg.
Carab blir troligen den första bilfirman i Kristinehamns historia som tar in Citroën i sitt program. Närmaste återförsäljare finns annars i Karlstad och Örebro.

Bilhallen på Stationsgatan kommer nu att renodlas för de nya bilarna medan de begagnade får plats utanför där företaget fått lite nya ytor att ta i anspråk.
Carabs mekaniker har den senaste tiden fått vidareutbilda sig och gått flera olika kurser för att kunna ta hand om det nya märket.
Att Carab satsade även på Citroën hänger samman med att importören SC Motors Sweden AB tar in japanska Mitsubishi, koreanska Hyundai och franska Citroën.
Det här ger väldigt bra samordningsmöjligheter och vi tror att det kommer att bli riktigt bra, avslutar Stefan Ågren.

av Björn Hallin

Leave a Reply