Full fart i nya aktivitetsparken

Oavsett om du vill klättra högst upp i klättertornet eller lyssna på fågelsången i skogsdelen har den nybyggda aktivitetsparken i Karlskoga något för hela familjen. Med badplats och strandpromenaden alldeles intill bjuder den in till dagar med lek, bad och skoj sommaren lång.

– Det har varit mycket positiva kommentarer och det känns jätteroligt att det varit så välbesökt, säger Daniel Berg som varit projektledare för bygget av aktivitetsparken.

Alldeles lagom till sommaren invigdes Karlskogas nya aktivitetspark vid Strandvallen. Här finns många roliga och utmanande aktiviteter för barn i alla åldrar, och Daniel Berg berättar att parken varit välbesökt under den dryga månad den varit öppen.

– Det har varit aktivitet sent in på kvällarna, det är jätteroligt att det är så mycket folk och att man återkommer och besöker parken flera gånger om, säger han.

Leah och Isac, som tagit med sig föräldrarna Jeanette och Fredrik, ger parken tummen upp.

– Rutschbanan och snurrgrejen är roligast, tycker Isac.

– Och linbanan är kul!, tillägger Leah.

Daniel Berg berättar att mycket i parken fått växa fram under projektets gång, och att planen är att den ska förändras över tid med nya utmaningar och aktiviteter.

– Det är en levande park, den som besöker den regelbundet kommer se att det sker förändringar.

Aktivitetsparken är en del av satsningarna kommunen gjort på området mellan Aggerudsvikarna och Näset med strandpromenad, soldäck, toalettbyggnad med mera. Den sistnämnda finns i anslutning till aktivitetsparken vilket har uppskattats av besökarna.

– Vi vill göra området längs stranden attraktivt så att invånare och besökare kan komma ner hit för att leka, bada och ha kul, säger Daniel och menar att det är en del för att nå kommunens mål att nå 32 000 invånare.

Klättertornet där man kan utmana sig själv att klättra högt och linbanan har varit otroligt välbesökta, och skogsdelen har varit väldigt uppskattad, men hela parken har varit populär.

– Vi har fått väldigt mycket positiva kommentarer att det är en så annorlunda park och att det är roligt och mysigt att vara där. Vi hoppas att det är många som kommer dit för roliga sommardagar, och att hela området fortsätter vara välbesökt.

Text och foto: Nicklas Remmegård

Flygbild: Karlskoga Kommun