Plattan i mattan när Top 20 kör på Centrumleden

Höga hastigheter, mäktigt motorvrål och läckra supersportbilar. Givetvis återkommer Top 20 till Motorsportveckan även i år. Fredag 14 juni är det dags att ta plats längs Centrumleden.

Vissa inslag på Motorsportveckan handlar om fart, andra om häftiga fordon. Top 20 på Centrumleden har båda delarna när supersportbilar av märken som Ferrari, Porsche, Lamborghini med flera visar vad de går för.

Sträckan som körs är, precis som vanligt, Centrumleden med start nedanför K-center. Publikplatser där du kan se bilarna susa förbi på nära håll finns längs större delen av sträckan, det är bara att ta plats bakom avspärrningen och njuta av showen.

– Det brukar vara väldigt mycket publik, och vi har ingen anledning att tro på något annat i år, säger Motorsportveckans Johan Granqvist.

För den som vill se bilarna på ännu närmre håll kommer de före start stå uppställda på torget från klockan 17. Något som liksom själva körningen brukar vara populärt och locka en hel del nyfikna som vill ta tillfället i akt att tjusas av bilar de flesta bara kan drömma om.

– Det kommer vara mycket fart, mäktiga motorljud och riktigt fina bilar, det här vill man inte missa.

Text: Nicklas Remmegård