Hoppas på god uppslutning när Tjejsvängen rullar iväg

En trevlig runda i natursköna omgivningar är vad som väntar deltagarna och fordonen i Tjejsvängen. Men karlarna, de får snällt stanna hemma, det här är tjejernas egen tur.

– Det är en runda för bilar och tjejer, inga herrar får åka med. Möjligtvis med undantag för små barn, säger Annika Liliegren från arrangerande Karlskoga Motorweteraner med ett lätt skratt.

Starten går klockan 10 på förmiddagen lördag 8 juni vid Strandkanten vid Näset. Därifrån kör man en runda på omkring fem mil mot Granbergsdal, Källmo, Lunnedet och Käxsundet innan målgången på torget.

– Tidigare har vi haft kontroller längs vägen men förra året hade vi alla kontroller på torget, det var uppskattat för då kunde man se varandra, säger Annika och berättar att man har samma koncept i år.

I samband med målgången kommer man också ha en del aktiviteter på torget med bland annat prisutdelning för bästa ekipage och lite förtäring. Fjolåret var första gången Tjejsvängen kördes som en del av Motorsportveckan, och att man skulle återkomma i år var ett enkelt beslut menar Annika.

– Då var vi 26 fordon, och vi hoppas på ännu fler i år.

Vilket antyds då Tjejsvängen arrangeras av Karlskoga Motorweteraner är det främst lite äldre bilar och veteranfordon man vänder sig till. Och utöver sin bil och gott humör uppmanas deltagarna att ta med egen fikakorg.

– Och man får gärna ha kläder som matchar bilen, säger Annika, men det är inget krav.

Text: Nicklas Remmegård