Sol och burgare när Herok och XL Bygg invigde nya butiken

Tidigare i våras öppnade Herok och XL Bygg sin nya butik i Storängen. Genom att samarbeta kan man erbjuda helhetslösningar med hyrmaskiner och bygghandel under samma tak, och de nya lokalerna innebär såväl större utrymmen som bättre läge. Nu har butiken officiellt invigts, med ett öppet hus som lockade både gamla och nya kunder.

– Det är klockrent, säger delägaren Patrick Wall.

En härlig doft av grillat ligger över gården vid Herok och XL Byggs nya lokaler vid Storängen. Det har gått någon timme sedan man slog upp portarna till invigningen och redan har många tagit chansen att titta runt i lokalerna, träffa de leverantörer som är på plats och låta sig väl smaka av burgarna som i en stadig ström langas ut från grillen.

– Det är väldigt roligt att äntligen få inviga det här, säger Patrick Wall, det är mycket jobb innan man kommer hit.

Herok har funnits i Karlskoga i många år, men i och med flytten slår man sig alltså ihop med XL Bygg för att kunna erbjuda helhetslösningar för den som ska bygga. Herok och XL Bygg har sedan tidigare en gemensam butik i Örebro, och tanken är att konceptet ska bli detsamma här.

Patrick Wall trivs kanon i nya lokalerna

– Många som hyr maskiner vill ha byggmaterial och vice versa, så det går hand i hand, menar Patrick.

– Vi kommer in med olika erfarenheter och kan dra nytta av varandra för att erbjuda kunden service med både bygghandel och maskiner, fyller kollegan Edvard Henriksson i.

Han berättar att XL Bygg inte tidigare funnits i Karlskoga, och att man väljer att göra den här satsningen då man ser att det finns ett positivt uppsving på orten med en industri som går på högvarv och att det byggs en hel del i kommunen med omnejd.

Man flyttade in i de nya lokalerna redan i slutet av mars och har varit igång sedan dess, men valde då att avvakta med invigningen för att hinna få allt kring den yttre miljön runt butiken i ordning. Responsen från kunderna under våren har varit god, och att Herok och XL Bygg trivs i sina nya lokaler går inte att ta miste på.

– Det är klockrent, säger Patrick, här har vi större utrymmen med ordentliga verkstadslokaler och tvätthall. Och det är ett bättre läge här med många som rör sig i området.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Caroline Solberg, Studio FloraRosea