Hissar & Dissar

Det sägs att grönt är skönt – men Miljöpartiets senaste förslag får till och med ogräset att vissna. Något som däremot blomstrar är bilförsäljningen och nu väljer Bil Sweden att höja nybilsprognosen. Lamborghini storsatsar, vilket kommer att resultera i 500 nya arbetstillfällen samtidigt som Volkswagens mekaniker knappast kommer gå sysslolösa. Vi hissar och dissar de aktuellaste bilsnackisarna just nu.

Miljöpartiets senaste förslag kom som en riktig käftsmäll och blir deras galna idé verklighet så skulle det få katastrofala följder. De vill nämligen att Sverige förbjuder all bensin och diesel. ”Likt Titanic är mänskligheten med klimatförändringar i full fart på väg mot en ödestiger katastrof” skriver miljöpartisten Karin Svensson Smith i en debattartikel. Ja, man kanske skulle se över sitt eget garage innan man går till andras. Familjen rattar nämligen en gammal bensindriven Volvo 945 som släpper ut hela 223 gram koldioxid per kilometer!

Hissar & Dissar 2 - Lamborghini Urus

Italienarna kommer nu med en lika suv(erän) som efterlängtad nyhet – nya Lamborghini Urus. Den effektstinna tjuren har försetts med över 600 kusar under huven och kommer att rulla ut från den nybyggda fabriken i San´t Agata Bolognese i början av 2018. Utbyggnaden innebär en fördubbling av produktionen, vilket resulterar i 3 000 bilar om året, och 500 nya arbetstillfällen.

Hissar & Dissar 3 - Motormannen

Motormännen riktar hård kritik mot Volkswagen och menar att biltillverkaren inte tar ansvar för sina havererande motorer. Det är kamkedjan som är monterad i några av Sveriges mest populära bilmodeller som strular. Polo, Golf och Passat är några av modellerna som berörs och det är hos tyskarnas 1,2- och 1,4-liters TSI-motorer som felet uppdagats. Problemet kan leda till att motorerna rasar och ”då står kunderna där med notan” menar Motormännen, som nu får gehör för sin kritik. Volkswagen har nämligen lovat att hjälpa kunder som känner sig felaktigt behandlade och uppmanar dom att kontakta sin återförsäljare för att lösa dilemmat.

Hissar & Dissar 4 - Höjd bransleskatt

Regeringen har redan nu flaggat för den kommande höstbudgeten och kanske är det dags att gå man ur huse? Återigen är det bränsleskatten som ska höjas och det sker redan i början av januari nästa år. Vi på glesbygden får det tufft inte minst när man hotar att lägga ner tågtrafiken. Ta bara den viktiga sträckan mellan Linköping och Kalmar som exempel. Snacka om urspårning!

Hissar & Dissar 5 - Bil SwedenSMHI:s väderprognoser är oftast deprimerande, men något som däremot pekar uppåt är nybilsförsäljningen. Man brukar säga att när bilförsäljningen rullar på så går det bra för Sverige och just nu tycks vi ha hamnat i en ordentlig medvind. Bilar säljs som smör i solsken och nu höjer Bil Sweden nybilsprognosen för 2015 och skruvar upp siffrorna till 327 000 bilar. Låga räntor är en bidragande orsak och vissa bilmodeller är så populära att leveranserna kommer att ske först under nästa år.

Hissar & Dissar 6 - AviciiHan syns kliva in och ur bakom ratten på nya Volvo XC90, men nu visar det sig att dj-stjärnan Avicii saknar en viktig detalj – nämligen körkort. Göteborgarna är snabba med att försvara sig och säger att Tim Bergling endast kört på avspärrade vägar, utan fara för allmänheten. Hans hektiska liv har gjort att körkortet lagts på is, men nu säger bilbyggaren på Västkusten att Avicii håller på för fullt. Är det inte lite som att be en skaldjursallergiker att göra reklam för räkor?

Av Jenny Nilsson / © CNP AB

Leave a Reply