Öppna köp det stormar kring

Handlar du digitala flygbiljetter av SAS gäller 24 timmar, medan Systembolaget har 14 dagar. Biltema tillämpar en månad, medan Intersport slår till med ett helt år. Men varför inte göra ett riktigt ”öppet köp” som gäller år ut och år in? Visst kan det även storma kring den här affären, men det är å andra sidan helt enligt planerna. Låt oss presentera sommarens 10 hetaste ”öppna köp” – vad gäller cabrioleter.  

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider
Grundpris: 499 000:-

Förföriskt snygg, elegant så det förslår och lika sportig som den värsta atleten. Alfa Romeo 4C Spider väcker känslor och den nätta italienskan har varje kurva på rätt ställe. Den knallgula kulören skiner ikapp med solen och i maskinrummet arbetar en turbofyra på 240 hästar ihop med en sexväxlad dubbelkopplingslåda. Taket består av en tygsufflett medan chassit är tillverkat i kolfiber, allt för att hålla vikten nere. Det här är verkligen vad italienarna kallar ”amore a prima vista”. Alltså kärlek vid första ögonkastet!

Aston Martin DB9 VolanteAston Martin DB9 Volante
Grundpris: 1 935 000:-

Vill du färdas med stil ska du göra det i nya Aston Martin DB9 Volante. Den eleganta britten bjuder på ett lika vackert som sensuellt linjespel och cabrioleten ger dig en garanterat underbar upplevelse bakom läderratten. V12:an levererar hela 517 hästkrafter så när rödljuset slår om till grönt fixas hundrastrecket på 4,6 sekunder och vågar du stå på ytterligare så är toppfarten brutala 295 km/h. Med tanke på James Bonds kopplingar till det anrika bilmärket så är det inte konstigt att DB9 Volante är ”Spectre-akulär”.

Audi TT Roadster

 

Audi TT Roadster
Grundpris: 387 100:-

Man skulle kunna säga att Audi TT Roadster är ett riktigt klipp då modellen lite hånfullt kallats för ”damfrisörskeracer”. Men nu är stämpeln som bortblåst och senaste upplagan bjussar på en alldeles lagom bensinfyra på 230 hästkrafter. Designen är riktigt snygg med den breda grillen och nya strålkastare som löper längs motorhuven, men även insidan har stylats om. Vill du färdas med solen smekandes i ansiktet så tar det enbart tio sekunder att fälla suffletten och förresten – är du dieselfantast så erbjuds även en oljebrännare på 184 hästar.

BMW M4 Cabriolet

BMW M4 Cabriolet
Grundpris: 803 900:-

BMW M4 Cabriolet är skapad för att spränga gränser. Tja, i alla fall om vi ska tro bayrarnas vd Norbert Reithofer. Cabben kombinerar sport med komfort på ett ypperligt sätt och 0-100 rullar på 4,6 sekunder samtidigt som toppfarten är strypt till 250 km/h. Tröttnar du på att färdas med himlen som tak så tar det tjugo sekunder att fälla upp den tredelade hardtopen. Säkerheten blir alltid lidandes i en öppen bil, speciellt vid rundslagning. Fast då går en sprängladdning av och upp poppar två störtbågar. Visst smäller det högt om nya M4!

Corvette Stingray Convertible

Corvette Stingray Cabriolet
Grundpris: 795 000:-

Corvette Stingray Cabriolet är ett muskelpaket som bjussar på mängder av bus. Det första man slås av är plastkarossens kaxiga utseende som består av skarpa veck och vassa kanter. Den åttonde generationens Corvette kör rakt över alla fördomar som finns om amerikanska bilar och inte minst den tvåsitsiga kupén känns riktigt kvalitativ. Undrar du vad som döljs under motorhuven? Naturligtvis en 6,2-liters V8 på 466 hästkrafter som fixar hundrastrecket på 4,2 sekunder.

Ford Mustang Convertible

Ford Mustang Convertible
Grundpris: 356 500:-

Ford Mustang Convertible är en testosteronstinn muskelbil som inte lämnar något åt slumpen. Femtioåringen känns piggare än någonsin och den fyrsitsiga cabben bjuder på mycket – inte minst ljuva toner från en femliters V8:a. Tycker du att 418 hästar är i mesta laget erbjuds även en bensinfyra på 2,3-liter och 314 kusar. Designen är lika läcker som karismatisk och detsamma gäller interiören. På mittkonsolen trånar en åttatums pekskärm, varpå du kan styra de flesta av bilens funktioner.

Mazda MX-5 Roadster

Mazda MX-5 Roadster
Grundpris: 240 000:-

Mazda MX-5 är utan tvekan herre på täppan. Modellen har sålts i nästan en miljon exemplar sedan starten 1989 och är faktiskt världens mest sålda öppna sportbil. I sommar är det dessutom dags att lansera en helt ny generation – naturligtvis med två sittplatser, manuell tygsufflett och bakhjulsdrift. Designen har fräschats upp samtidigt som interiören moderniserats. Motormässigt erbjuds två nyutvecklade och varvvilliga bensinfyror på 131 respektive 160 hästkrafter.

McLaren 650S Spider

McLaren 650S Spider
Grundpris: 2 200 000:-

Vill du rufsa om kalufsen ordentligt? Då ska du snegla lite extra på nya McLaren 650S Spider. Designen är i en klass för sig och det välputsade yttre kantas av en mer avskalad och stilren interiör. Under huven på supersportbilen arbetar en V8 på 650 hästar, vilket resulterar i att noll till hundra rullar på tre sekunder blankt samtidigt som vrålåket kan toppa 329 knutar. Hardtopen tar sjutton sekunder att fälla och proceduren kan göras i farten. I alla fall upp till i sammanhanget blygsamma 30 km/h.

Mercedes E-klass Cabriolet

Mercedes E-klass Cabriolet
Grundpris: 434 900:-

Det är inte många cabbar på marknaden som erbjuder fyra sittplatser, men Mercedes E-klass bevisar att det visst går att bygga en familjecab. Suffletten är dessutom hela 23,5 millimeter tjock och klarar därmed vinterkomforten utan problem – dessutom blir cabben i princip lika tyst som sin coupébrorsa med taket uppfällt. Mercedes E-klass cabriolet är helt enkelt den bästa cabben för dig som kräver en öppen bil för fyra personer och fyra årstider. Under huven erbjuds sju motorer i effektspannet 170 till 408 hästkrafter.

Porsche Boxster Spyder

Porsche Boxster Spyder
Grundpris: 795 000:-  

Liten börjar bli stor. I alla fall om vi snackar motoreffekten i nya Porsche Boxster Spyder. Nu har nämligen den tyska cabben försetts med en 3,8-liters boxersexa på 375 hästkrafter och resultatet låter inte vänta på sig. Färden till hundra rullar på 4,5 sekunder samtidigt som toppfarten är 290. Att välja växellåda är enkelt – det finns enbart en sexväxlad manuell och även tygsuffletten manövreras med handkraft. Lite småkul är att luftkonditionering och navigationssystem inte ingår som standard, men går att få utan extra kostnad!

 

av Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf © CNP AB

Leave a Reply