Bli inte lack på Mustang

Att välja lack till bilen kan vara en hel vetenskap och lider man dessutom av beslutsångest är det inte lätt att hitta rätt i den väldiga färgpaletten som oftast erbjuds. Ford lanserar nu tillsammans med nagellackstillverkaren OPI sex färgsprakande nyheter som kommer att få alla tjejer att jubla. Ja, amerikanarna har vässat naglarna ordentligt eller vad sägs om de lite smått fräcka namnen Race Red, Queen of the Road, The Sky´s My Limit, Girls Love Ponies, Angel with a Leadfoot och 50 Years of Style?

Den flygande vildhästen

Har jänkaren fått sitt namn efter en vildhäst eller ett stridsplan? Tja, vad själva namnet Mustang kommer ifrån är en riktig snackis i bilvärlden. En del hävdar bestämt att det är en hyllning till vildhästen som lever i Wyomin öknen medan andra påstår att namnet härstammar från det amerikanska stridsplanet P-51. Sanningen är någonstans mittemellan – för när designern Phil Clark presenterade sin flygplansinspirerade logotyp så fick han nobben och fick åter sätta sig vid ritbordet. Istället tog han fram en häst i kombination med namnet Mustang och förslaget fick grönt ljus.

Leave a Reply