Fattar du galoppen?

Notiser - Bli inte lack på Mustang

Bli inte lack på Mustang

Att välja lack till bilen kan vara en hel vetenskap och lider man dessutom av beslutsångest är det inte lätt att hitta rätt i den väldiga färgpaletten som oftast erbjuds. Ford lanserar nu tillsammans med nagellackstillverkaren OPI sex färgsprakande nyheter som kommer att få alla tjejer att jubla. Ja, amerikanarna har vässat naglarna ordentligt eller vad sägs om de lite smått fräcka namnen Race Red, Queen of the Road, The Sky´s My Limit, Girls Love Ponies, Angel with a Leadfoot och 50 Years of Style?

Notiser - Oj vilket misstag

Den flygande vildhästen

Har jänkaren fått sitt namn efter en vildhäst eller ett stridsplan? Tja, vad själva namnet Mustang kommer ifrån är en riktig snackis i bilvärlden. En del hävdar bestämt att det är en hyllning till vildhästen som lever i Wyomin öknen medan andra påstår att namnet härstammar från det amerikanska stridsplanet P-51. Sanningen är någonstans mittemellan – för när designern Phil Clark presenterade sin flygplansinspirerade logotyp så fick han nobben och fick åter sätta sig vid ritbordet. Istället tog han fram en häst i kombination med namnet Mustang och förslaget fick grönt ljus.

Notiser - Eleanor lockar och förför

Eleanor lockar och förför

Den legendariska actionrullen ”Gone in 60 Seconds” tog biobesökarna med storm och med skådespelare som Nicolas Cage och Angelina Jolie i huvudrollerna var det bäddat för succé.  Men det var faktisk Eleanor som fick mest uppmärksamhet och bakom namnet döljer sig en Ford Mustang från 1967. Den legendariska filmbilen är en av de dyraste Mustangerna som gått under klubban och inbringade hela en miljon dollar på en auktion 2013. En otrolig summa med tanke på att den första årsmodellen kostade 2 368 dollar.

Notiser - Känd från TV, radio och bio

Känd från TV, radio och bio  

Älskad, omsjungen och förevigad på film. Ford Mustang är en tvättäkta stjärna och den amerikanska muskelbilen har medverkat i över 500 filmer. Mest känd är naturligtvis Bullitt med Steve McQueen bakom ratten medan den första filmen som en Mustang medverkade i var Bondrullen Goldfinger. Jänkaren är dessutom en av de mest omsjungna bilarna genom tiderna – mycket tack vare Wilson Picketts ”Mustang Sally” och Chuck Berrys ”My Mustang”. En annan Berryklassiker på biltemat är ”No particular place to go” som handlar om en biltur med en vacker dam med snöpligt slut: ”Can you image the way I felt, I couldn´t unfasten her saftey belt”.

Oj, vilket misstag

Det var ett misstag som satte flygkapten Stanley Tucker på radarn och nu är kanadensaren känd världen över. Nej, det är knappast för sina kunskaper bakom spakarna utan Stanley har blivit känd för att ha ägt världens första Ford Mustang. Den första bilen skulle aldrig ha blivit såld, utan blev av misstag skeppad till Kanada och det tog Ford två år att få tillbaka museiobjektet. Mustangen med det unika serienumret 1 byttes till sist ut och Stanley Tucker fick istället den miljonte. Himmel och pannkaka!

Notiser - Spelar på dina känslor

Spelar på dina känslor

Ford har många bollar i luften och vad passar då bättre än att jänkarna nu släppt två roliga tillbehör för alla Mustangfantaster. Vad sägs om ett flipperspel som bjuder på ljuva toner från vinkelåttor och där spelarna får testa på såväl drifting som dragracing. Biljardbordet å andra sidan bygger på en Mustang från 1965 och är en lika trevlig inredningsdetalj som ett roligt tidsfördriv. Om det kommer bli kö efter biljardbordet? Nja, knappast. Spelet går nämligen lös på hela 82 000 kronor.

Av Jenny Nilsson / © CNP AB

 

Leave a Reply