Mandel Cykel & Trädgård flyttar till nya lokaler på Storängen

Anders ”Mandel” Karlsson ser fram emot att företaget får flytta in i nya fräscha och större lokaler på Storängen.

Efter fem år på Molyckevägen flyttar Mandel Cykel & Trädgård till nya lokaler på Storängen. Här får företaget betydligt större lokaler och det som kanske är bäst av allt – allt blir i ett plan.

Det var 2009 som de välkända cykelprofilerna Anders ”Mandel” Karlsson och Lennart Persson tog över det anrika företaget Viktor Jansson Skog och Fritid. Efter 34 år sålde Bo och Inger Eriksson verksamheten till Anders och Lennart, ett företag som då hade varit i släkten i 75 år.

Utskrift

Både Anders och Lennart har varit i branschen i många år och kan det mesta om cyklar och trädgårdsutrustning.

För en tid sedan började de titta sig omkring för att hitta lite mer ändamålsenliga och större lokaler för att få en chans att expandera. De nuvarande lokalerna är i flera plan och inte så praktiska. Fastigheten på Molyckevägen lades ut till försäljning men spekulanterna stod inte direkt i kö. Men så öppnade sig en möjlighet. Företaget VF Fastigheter föreslog ett byte. De kunde tänka sig att köpa fastigheten och erbjöd istället nya fräscha lokaler på Storängen som Anders och Lennart kunde hyra. Erbjudandet gällde Mekonomens tidigare lokaler bakom Happy Homes.
– Vi nappade med en gång, skrattar Anders.
Huset som de nu snart lämnar har en butiksyta på runt 500 kvadratmeter. De nya lokalerna blir betydligt större på närmare 700 kvadratmeter uppdelat på 500 kvadratmeter butiksyta och verkstads- och lagerytor på 170 kvadratmeter.
– Det bästa är att vi nu får allt i ett enda plan, säger Anders.
Inom kort går flyttlasset och den 27 februari kommer de nya lokalerna att invigas. Sortimentet blir ungefär detsamma som idag men genom att ytorna är betydligt större kan alla varor exponeras på ett bättre sätt. Sortimentet på trädgårdssidan kan dock utökas men det rör sig inte om några drastiska förändringar
– Vi har frågat våra kunder vad de vill ha mer och eftersom det är kunderna som styr så ska vi så långt det är möjligt att försöka uppfylla önskemålen, säger Anders.

När Anders och Lennart flyttar ut fastigheten på Molyckevägen kommer lokalerna att fyllas av skall och svansviftningarna. Huset ska nämligen bli hunddagis med start i maj.

av Björn Hallin

Leave a Reply