Unikt Lego-event för hela familjen kommer till Motorsportveckan

Roligt för hela familjen blir det när Brickscale kommer till Motorsportveckan med sitt Lego-event lördag 15 juni. Här kan du själv bygga och förundras över möjligheterna med Lego, och inte minst ha chansen att uppleva en helt unik bil.

– Vi har inte varit med på Motorsportveckan tidigare och vet inte riktigt vad vi ska förvänta oss, säger Brickscales David Gustafsson, vi hoppas vi blir positivt överraskade.

På torget i centrala Karlskoga kommer det byggas upp ett antal stationer med olika aktiviteter på temat Lego. Däribland Legohav där man kan bygga vad man vill, en bilbana där man kan rejsa med sina egenbyggda Legobilar, 3D-pussel och mycket mer.

– Det ska finnas något för alla åldrar, Lego är för alla, menar David Gustafsson. Det brukar vara uppskattat när vi är ute.

Huvudnumret i eventet är den Volvo V70 i fullskala, och som dessutom är fullt körbar, David började bygga för några år sedan och sedan dess lagt många, många timmar på.

– Bilen drar väldigt mycket folk, den är så unik och idiotisk att folk bara måste stanna till, säger han med ett leende.

Han berättar att bilen är ett resultat av att han tog hem segern i TV4-programmet Lego Masters 2020 och vann en stor mängd Lego, mer än, som han uttrycker det, någon människa behöver.

– Det var pandemi och det fanns inte mycket att göra, så jag fick för mig att bygga en bil, säger han och fortsätter med ett lätt skratt:

– Och nu är den körbar.

Bilen åker inte alltid med när Brickscale har sina event, men till Motorsportveckan följer den givetvis med. David berättar att man kommer ha med sig vita klossar man som besökare kan skriva sin signatur på och vara med att bygga bilen.

– Det är väldigt populärt, just nu är vi 19 000 som varit med.

När Brickscales Lego-event intar torget blir det första gången man medverkar på Motorsportveckan och David ser fram emot att bekanta sig med både veckan och staden, och inte minst att få träffa Legosugna i alla åldrar.

– Det ska bli jätteroligt, det är alltid kul med nya event och särskilt utomhusevent.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Brickscale AB