Se classic trial på Kilsta

Classic trial är trial på gammalt vis, med traditionella regler och gamla, fina motorcyklar. På Motorsportveckan har du möjlighet att uppleva det på riktigt nära håll när det för andra året i rad körs classic trial på Kilsta.

– Även nyare cyklar får vara med om de kör enligt våra regler, men mest kommer det vara cyklar från 50-talet säger Anders Eriksson.

När classic trial körs på Motorsportveckan är det tredje stoppet av sex i Carlsbergscupen, och man kör framförallt för att ha roligt. Exempelvis finns inga domare eller funktionärer vid sektionerna, utan deltagarna kör i grupper och dömer varandra.

– Det är väldigt gemytligt, säger Anders Eriksson, vi tävlar inte utan har det trevligt.

Det är tredje gången man är med på Motorsportveckan, och andra året man håller till på Kilsta, där tio sektioner kommer byggas upp.

– Vi fick jättebra respons förra året, att det var bland det bästa man åkt, säger Anders.

Förarna kommer från vida omkring för att delta, och det är en publikvänlig sport där man får se många roliga gamla motorcyklar, många från 50-talet, någon så gammal som från 1920-talet. Stämningen mellan åkarna är lättsam, och som publik kan man komma riktigt nära.

– Man får gå ända fram till banden, så det är bara att komma så nära man törs, säger Anders med ett leende.

– Och ställ gärna frågor, uppmanar han, vi är jätteglada att svara och berätta om sporten.

Starten går klockan tio på lördagsförmiddagen 15 juni, och man räknar med att vara klara framåt tretiden. Det är ett emotsett event och Anders berättar att många av förarna redan börjat prata om det.

– Det ska bli jätteroligt! Vi hoppas att det kommer mycket folk, många förare och roliga cyklar.

Text: Nicklas Remmegård