Cruising varje kväll på Motorsportveckan

Ingen Motorsportvecka utan cruising. Varje kväll från invigningskvällen lördag 8 juni till och med lördag 15 juni är det tillåtet att cruisa längs gatorna i centrum.

– Cruisingen är väldigt populär, och vi bor i en cruisingvänlig stad där både kommunen och myndigheterna är med på tåget, säger Motorsportveckans projektledare Johan Granqvist.

Under Motorsportveckans kvällar, särskilt de både lördagarna, fylls centrala Karlskoga med fina bilar och andra fordon, liksom åskådare som kantar gatorna för att se åkdonen glida förbi. En fin junikväll med mycket folk ute och fulla uteserveringar, då är det folkfest i hela stan.

För att skapa utrymme för fler ekipage och undvika onödiga stopp har cruisingsträckan i år förlängts ner på Centrumleden. Alla cruisingekipage uppmanas åka den nya sträckningen, framförallt under de kvällar när det är många som är ute och cruisar.

Karlskoga är en mycket bra stad att cruisa, men ibland kan det ta lite stopp i centrum. För att få plats för fler cruisingbilar och undvika alltför många stopp så har vi tillstånd att förlänga cruisingsträckan ner på Centrumleden där det även finns fina ytor för alla som vill ut och titta på cruisingen. Den nya delen ner mot Centrumleden kommer att vara skyltad med pilar. För att det ska flyta på så bra som möjligt så uppskattar vi om alla cruisingekipage följer den nya sträckningen.

Text: Nicklas Remmegård