Få bättre ekonomi med kostnadsfri rådgivning

Skenande priser och nyligen passerade helger kan innebära att många konton ekar tomma. Då kan kommunens rådgivare hjälpa dig med tips för att förbättra din ekonomi.

Att det ekonomiska läget i stort är kärvt har nog inte undgått någon, och såhär i vad som brukar kallas för årets fattigaste månad är det kanske lite extra tufft. Har du svårt att få ihop ekonomin kan det vara en god idé att vända sig till kommunens budget- och skuldrådgivare.

Budget- och skuldrådgivaren ger kostnadsfri rådgivning om din hushållsekonomi och kan vara behjälplig med allt från tips om hur du förbättrar din ekonomi eller gör en hållbar hushållsbudget till hjälp med att ansöka om skuldsanering om det gått så långt att det kan bli aktuellt.

Det kan också vara en god idé att kontakta kommunens energi- och klimatrådgivning för tips om hur du exempelvis kan minska din energianvändning, sänka dina kostnader eller få överblick över de alternativ som finns. Något som också kan bidra till en förbättrad ekonomi om du lyckas sänka dina energikostnader.

Information om hur du kommer i kontakt med rådgivarna i just din kommun och vad de kan hjälpa till med finns på respektive kommuns hemsida.

Text: Nicklas Remmegård