Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

Asterix, Obelix, Zlatan & Citroën

Desigfolket hos Citroën har druckit en rejäl sipp trolldryck och resultatet är en skapelse som tar oss med till nya storfilmen om Asterix & Obelix. ”I drakens rike” har svensk premiär den 10:e februari och i en av rollerna hittar vi ingen mindre än Zlatan som spelar den romerska krigaren Caius Antivirus. Fotbollstjärnan är Cesars favoritcenturion och i en scen får vi se Ibrahimovic dribbla med sin stridshjälm som han sedan knockar motståndaren med. Concept Chariot har inte helt otippat hämtat inspiration från Citroën 2CV och den galliska träkärran tog tre månader att bygga åt filmteamet.

Bentleys populära bisyssla

Bentley har breddat sina vingar och i engelska Crewe tillverkar man inte bara lyxbilar i absolut toppklass – utan även honung. Den nya bisysslan sköts av 600 000 bin som samlar in nektar från över 100 träd och 5000 blomsterlökar. 2022 tappade man upp sin hitintills största skörd, vilket resulterade i tusen burkar med nyslungad honung. Att Bentley valt att utveckla ett helt nytt bisamhälle beror på att populationen av bin minskat kraftigt under de senaste åren och 2023 räknar man med att öka produktionen av världens exklusivaste honung.

Bullitt i modern tappning

Spänn fast säkerhetsbältet och ladda upp med valfritt biobränsle – för just nu ligger en helt ny film om polismannen Frank Bullitt i startgroparna. Det var på världens brantaste gata i San Fransisco som en av tidernas mest banbrytande biljakter ägde rum med Steve McQueen bakom ratten på en grön Ford Mustang. Bradley Cooper har fått äran att axla rollen som Bullitt samtidigt som självaste Steven Spielberg står för regin. Det är dock inte fråga om någon nyinspelning utan en helt ny historia som inspirerats av originalstoryn från 1968.  

Hypersäker Bugatti

Bugatti presenterar nu ett stilsäkert tillbehör tillsammans med Buben & Zorweg. Mästerverket kan närmast beskrivas som ett superexklusivt kassaskåp med biometrisk säkerhet som lär få självaste Sickan från Jönssonligan att packa ihop sin attachéväska och fly fältet. Hyper Safe Collection kombinerar moderna linjer från hyperbilen Chiron med klassiska drag från Type 57 Atlantic och har exklusiva detaljer i kolfiber samt läder. Högsäkerhetsskåpet finns i tre färger och upplagan är begränsad till 75 exemplar. Priset är än så länge en välbevarad hemlighet.

Klockren diamantbil

Amerikanska Tiffany & Co grundades redan 1837 och det anrika juvelerarföretaget levererar sina dyrgripar till finsmakare över hela världen. Senaste mästerverket är en läcker bordsklocka som lär få många att sukta efter mer. Race Car Clock mäter 40 centimeter och pryds av diamanter på 19,53 carat. Inspirationen har hämtats från femtiotalets racingbilar och siffran 5 på motorhuven ska föra tankarna till varumärkets flaggbutik på Fifth Avenue i New York. Den mobila klockan tillverkas i Schweiz och prislappen får verkligen tiden att stanna – vad sägs om 2,2 miljoner kronor?

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB