Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

Bentley färgar Hollywood

Bentley väcker liv i glansdagarna från förr med en helt ny färgkollektion som ska föra tankarna till Hollywoods guldålder. Det är varumärkets anrika återförsäljare i Beverly Hills som erbjuder nya Continental GTC Speed i pastellkulörerna Jetstream Blue, Sage Green och Blush Pink. Inspirationen kommer naturligtvis från tjugotalet när Art Deco-stilen erövrade filmstaden och celebriteter som Mary Pickford, Douglas Fairbanks, Will Rogers och Rudolph Valentino satte färg på tillvaron.

Carrera går som klockan

Exklusiva kronografer ligger TAG Heuer varmt om hjärtat och nu har schweizarna lagt i en högre växel. I samarbete med Porsche presenterar man nämligen ett armbandsur som kommer få motorentusiaster världen över att vilja öppna plånboken. ”TAG Heuer Carrera x Porsche RS 2.7” lanseras i två klassiska färger för att fira Carreras femtioårsjubileum. Inroparen är en blåvit historia i rostfritt stål och blir din för 88 000 kronor. Dyrgripen är dock rödvit och är tillverkad i roseguld tillsammans med rött alligatorläder. Priset är hela 265 000 kronor men snacka om urtjusig Porsche!

Det luktar succé, Musk

Teslas grundare Elon Musk har många strängar på sin lyra och nu får elbilarna maka på sig. Visionären har nämligen tagit fram en ny parfym med doft av, hör och häpna, bränt hår. Osäljbart kan man tycka, fast inte om efternamnet är Musk. I sociala medier uppmanade världens rikaste man sina följare att gå in och köpa parfymen med motiveringen ”snälla köp min parfym så jag kan köpa Twitter”. Försäljningen gick i raketfart och på bara några timmar var 20 000 flaskor slutsålda för tusen spänn styck. En liten bit på vägen med tanke på att Twitter-affären går loss på hela 500 miljarder kronor.

Lambo flyger lågt

Bilentusiaster som landar på Aeroporto Guglielmo Marconi Bologna kommer att bli glatt överraskade. Flygplatsen har nämligen fått tillökning av en ny Lamborghini Urus som ska agera vip-shuttle. Lambon är försedd med en V8:a på 650 hästkrafter och ska hjälpa till att frakta höjdare hela vägen fram till flygplansdörren. Den italienska superbilstillverkaren ligger nästgårds med flygplatsen och har även försett markpersonalen med minst sagt extrema följebilar.

Något i hästväg med Rea

Chris Rea har gjort en riktig tavla, eller rättare sagt 68 dramatiska konstverk som inom kort rullar under klubban hos Anglia Car Auctions. Kollektionen har döpts till La Passione och är resultatet av den hyllade artistens stora motorintresse i allmänhet och Ferrari i synnerhet. Chris passion väcktes nämligen till liv när hans italienske far tog med honom för att se sitt första Grand Prix på Monzabanan 1955. Auktionen är den femte november och efternamnet till trots så förutspås det inte bli någon ”rea”.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

 Foto: CNP AB