Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

Bentley på butelj

Nästa år släpper Bentley tillsammans med The Macallan en läcker nyhet som kommer falla många på läppen. The Horizon är en whiskeyupplevelse som kittlar smaklökarna och bara själva buteljen är ett mästerverk i sig. Designen ska återspegla något man valt att kalla de sex pelarna och är ett tvistat konstverk som tillverkats av aluminium, läder, ek, koppar samt glas – material som återvunnits från Bentleys produktion. Den sjätte pelaren är givetvis en maltwhisky i absolut världsklass. Priset och upplagan är än så länge en välbevarad hemlighet.

Bond firar 60 år

Alla Bondfantaster kommer att vilja öppna plånboken på vid gavel den 28 september. Då slår auktionshuset Christie´s upp portarna till ”Sixty Years of James Bond” och bland utropen hittas flera spektakulära objekt. Vad sägs om att lägga vantarna på en Aston Martin DB5? Stuntbilen är en av totalt åtta som tillverkades specifikt till ”No Time To Die” och rariteten förväntas inbringa runt 25 miljoner kronor. En annan godbit som rullar under klubban är den Aston Martin V8 Vantage som kördes av Daniel Craig i samma film. 

Ett sista race

Just nu pågår inspelningen av en ny svensk bilfilm. ”Ett sista race” är en fartfylld actionkomedi och handlar om en street-racing-legend som spenderat livet på fel sida av lagen men som bytt bana och numera lever ett stillsamt liv. Allt ställs dock på sin spets när tonårsdottern beslutar sig för att delta i en biltävling med sin kille. Föräldrarna tvingas följa efter och nu börjar ett sista race med högoktanig aktion. Biorullen har premiär på juldagen 2023 och i rollerna får vi bekanta oss med skådespelare som Malin Åkerman och David Hellenius.

Koenigsegg firar milstolpe

Nu är det tjugo år sedan Koenigsegg rullade ut sin alla första produktionsbil och dessutom fyller grundaren Christian von Koenigsegg femtio år. Det ska naturligtvis firas genom att tillverka sjuttio CC850, vilket är en modern tolkning av företagets ikoniska första modell CC8S. Bakom den retroinspirerade karossen arbetar en femliters V8:a med dubbelturbo på totalt 1185 hästkrafter som hämtats från Jesko. Lådan är däremot en liten revolution eftersom det är en niostegad automat som även kan jobba manuellt med sex växlar och kopplingspedal. Priset? Tja, runt 40 miljoner! 

Snacka om glassig Porsche

Porsche släpper nu ett iskallt tillbehör i sommarvärmen som kommer få alla gottegrisar att dra på smilbanden. Biltillverkaren har nämligen specialtillverkat en serie med pinnglassar och de iögonfallande förpackningarna har givetvis motiv med Porsche-modeller. Nyheten lanseras i fem läckra smaker – Mint Green, Strawberry Red, Macadamia Metallic, Frozen Berry och Lime Gold. Årets glassigaste nyhet kommer finnas för provsmakning på olika Porsche-event samt bilsalonger.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB