Våghalsiga tricks tio meter upp i luften

Det ser livsfarligt ut – och det är det. Fredrik ”Frog” Berggren har brutit drygt 20 ben i kroppen efter att ha kraschat flera gånger. Han har flera metallplattor och skruvar i kroppen. Nu kommer han och kollegan ”Jonte” till motorsportveckan i Karlskoga.

Som liten kände sig ”Frog” lite osäker och prövade på lite olika sporter men kände att han inte lyckades speciellt bra. Hans pappa fick honom då att börja med motocross. Han fastnade direkt och framgångarna kom ganska snart. Han fick beröm och självförtroendet stärktes. Utomlands kom han i kontakt med sporten freestyle-motocross och efter att han brutit båtbenet i ena handen kunde han inte fortsätta med motocross. 

Gick in helhjärtat

Båtbenet hindrade honom inte från att fortsätta med freestyle-motocross. Han gick in helhjärtat för sporten, lärde sig tillräckligt med tricks för att kunna tävla. Och på den vägen är det. Nu åker han och kollegan Jonatan ”Jonte” Karlsson runt i Sverige och visar upp sina kons­ter. För ett tag sedan var de med i programmet Talang i TV4. Här kunde de inte visa upp sig på scenen utan fick ställa upp ramperna på parkeringen utan­för tv-studion.

Landar 20 meter bort

Inför kamerorna kunde de göra sina tiometers höga hopp och sedan landa drygt 20 meter bort. Alla fyra i juryn gav sitt ja för att fortsätta men sedan stöp Fredrik och ”Jonte” i nästa gallring. Nu var det inte första gången ”Frog” var med i talang. För några år sedan deltog han tillsammans med ett engelskt team  i den brittiska versionen av programmet. 

Nu kommer både ”Frog” och ”Jonte” till motorsportveckan där alla intresserade kan se dem i cen­t­rum där de i full fart gör våghalsiga tricks högt upp i luften.