SM i aquabike vid Näset

Lördag och söndag 18-19 juni är det åter dags att bege sig till Näsets stränder för att se deltagarna i SM i aquabike flyga fram över böljorna. Fart, fläkt och action utlovas när det populära evenemanget är tillbaka i Karlskoga. 
– Det har legat i träda med större tävlingar i ett par år, men nu känns det som att det är på riktigt igen. Det känns skönt, säger Håkan Borgström, organisationsansvarig för tävlingen samt vice ordförande för Orust Jetskiklubb.

SM i aquabike, eller jetski som det ofta kallas, är ett populärt inslag som i många år varit en del av Motorsportveckan och Håkan ser fram emot att komma tillbaka när veckan nu gör comeback efter ett par års pandemipaus.
– Det är väldigt kul där uppe, säger han, med bra backup från kommunen och allting.

Aquabike är en spektakulär sport med mycket fart, gött motorljud och en hel del action.
– Det händer grejer hela tiden, säger Håkan, det är roligt att titta på och lätt att hänga med för publiken.

Tävlingen under Motorsportveckan är den andra av totalt fyra SM-deltävlingar i aquabike, under sommaren kör man även tävlingar i Kumla, Lidköping och Stenungssund. Exakt hur många startande det blir vid tävlingen i Karlskoga är vid denna tidnings pressläggning inte helt spikat, men Håkan tror att det kommer landa kring ett 80-tal deltagare. Även förare från Norge och Danmark har visat intresse.
– Det finns ett uppdämt behov efter pandemin, det ska bli väldigt roligt att köra igen.

Text: Nicklas Remmegård