Ett 25-tal skyttar kom till start i olympisk skeet

Lördagen den 4 juni anordnade Storfors jaktskytteklubb tävlingen Gyttorps vandringspris i olympisk skeet. Ett 25-tal skyttar hade samlats vid skyttebanan i Nyttorp och de fick njuta av både god kamp och gott väder.

I tävlingen deltog sex skyttar från arrangörsklubben. Bland dem placerade sig Andreas Öhlen bäst och tog sig till final tillsammans med; Anton Svahn från Torsby jaktskytteklubb, Roger Larsson från Hallbergs jaktskytteklubb, Kasper Svensson från Götene sportskytteklubb samt Björn Fridenmyr från Norrbäcks skytteförening.

Efter en jämn final stod till slut Kasper Svensson kvar som vinnare. Kasper hade en motig start på dagen när en punktering gjorde att han kom sent på plats och fick en skakig start. Han lyckades dock hitta fokus och den långa resan betalade sig alltså väl.

Storfors jaktskytteklubb har ett gott rykte som arrangörsklubb.

Vice ordförande Anders Johansson delta i det mesta; allt från att grilla, vara funktionär och att agera prisutdelare. Han är mycket nöjd med dagen.

– Det är kul att vi lyckas arrangera återkommande bra tävlingar. Vi har en mycket fin anläggning och många skyttar väljer att åka hit år efter år. Det är ett fint betyg, säger han.

Dagen avslutades med en prisutdelning från ett fint prisbord där alla deltagare fick pris.

Text och foto: Eva Wiklund