Bygdedagar & teater i Bjurtjärn 1-3 juli

Under hembygdsföreningens bygdedagar på Hembygdsgården Börjes i Bjurtjärn, den 1-3 juli, bjuds både på marknadsdagar med ett myller av aktiviteter och på på teatern Guldfeber.

Det är Bjurtjärns teaterförening som levandegör historien om hur guldfebern får gubbarna att söka förmögenhet med spade och såll. Besökarna får bland många andra möta lurendrejaren Herbert och tjuvskytten Måns-Axel. Kanske får man också svar på frågan om det verkligen fanns guld i Bjurtjärn i denna fars som garanterat lockar till ett och annat skratt. Spelet är egenproducerat och bygger till en del på kända Bjurtjärnshistorier.
Teatern spelas på fredagskvällen den 1 juli klockan 19.00 och på lördag eftermiddag den 2 juli.

Hela lördag eftermiddag den 2 juli bjuds också på marknadsdag med knallar och många olika aktiviteter för både barn och vuxna. Det blir försäljning av hantverk; vävt, stickat, sytt, keramik, träsniderier, sylt mm. Det bjuds även på käpphästtävling, ponnyridning, hundklubben och 5-kamp för barn. Naturligtvis blir det också kaffeservering samt servering av grillat, Bjurtjärnshare med mera.

Söndag den 3 juli avslutas bygdedagarna med friluftsgudstjänst och kyrkkaffe.

Läs mer på föreningens hemsida www.hembygd.se/bjurtjarn

Tider:

Teater Guldfeber fredag 1/7 kl 19
Teater Guldfeber lördag 2/7 kl 16.30
Marknadsdag på Hembygdsgården Börjes Lördag 2/7 kl 12-16

Friluftsgudstjänst med kyrkkaffe söndag 3/7 kl 11.

Ytterligare upplysningar
Nicke Larsson, teaterföreningen, 070-374 86 01

Text och foto: Eva Wiklund