Testa japaninspirerat skogsbad onsdag 29 juni

Har du funderat på vad skogsbad kan innebära? Onsdag den 29 juni klockan 19.00 finns det chans att ta reda på det och att uppleva skogen med alla dina sinnen.

Karin Stenberg, som driver företaget Healthy Habits i Furuvik, Lundsberg, bjuder in till en prova-på-kväll. Skogsbad är en slags terapiform som man själv utövar och den har sitt ursprung i Japan under namnet Shinrin yoku.

– Det har inget med bad i vatten att göra utan handlar om att för en stund släppa stress och vardag för att uppleva naturen med alla sinnen. Enligt forskningen har skogsbad stor effekt på vår hälsa, säger Karin Stenberg.

Med start vid Villa Furuvik bjuder hon nu in till en kortare promenad med lite olika övningar i skogen. Ta gärna med något att sitta eller ligga på och kanske en varm tröja för stilla stunder.

– Häng med på en tur så får du lära dig mer och prova praktiskt hur det kan gå till, säger Karin, som till denna tur inte har någon obligatorisk betalning. Vanligt vis kostar en tur 100 kronor, men just denna prova-på-gång är avgiften frivillig och kan swishas vid anmälan om man så önskar.

– Alla är välkomna att testa. Med eller utan betalning. Jag vill gärna visa och låta många uppleva hur det här kan gå till. Det är mycket enkelt, men eftersom det är ganska nytt så kanske någon tvekar, säger hon.

FAKTA:                                          
Anmälan via SMS till 073-639 72 75, skriv namn. Om du vill så swishar du också den frivilliga avgiften till samma nummer. Karin guidar och visar och berättar också om skogsbadets ursprung och syfte. Gruppen är tillbaka vid Villa Furuvik cirka 20.30-21.00.

Text och foto: Eva Wiklund