Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

En laddad Indian

Den klassiska motorcykeltillverkaren Indian är ute och cyklar, rent bokstavligt talat. Nya eFTR Hooligan är en läcker elcykel som utvecklats tillsammans med Super73. Med fulladdat batteri tar den två hästkrafter starka elmotorn dig tolv mil på en laddning samtidigt som toppfarten är 45 km/h. Det här är med andra ord ingen monsterhoj som ger fartränder i asfalten men väl ett stort leende på läpparna. Den amerikanska prislappen startar från 39 000 kronor.

Fiat med affektionsvärde

Den här historien tar sin början när Tom Hanks var i Budapest för att spela in filmen ”Inferno” och blev störtförälskad i stadens alla Fiat 126p. Den hyllade skådespelaren postade mängder av bilder på sociala medier och ryktet spred sig hela vägen till Bielsko-Biala i grannlandet Polen. Det var här som den charmiga småbilen tillverkades och staden skänkte därför en vitlackerad pärla till Tom Hanks 2017. Nu har dock Fiaten med blott 50 mil på trippmätaren sålts på en välgörenhetsauktion. Slutbudet blev hela 815 000 kronor men då ingick också en autograf på förardörren.

Måsvinge till fyndpris

Den klassiska måsvingen från femtiotalet är en rullande ikon så vad passar då bättre än att Playmobil släpper en miniatyr i skala 1:24. Mercedes 300 SL rekommenderas för alla leksugna över fem år och kommer i full racingutstyrsel. Setet består av 46 olika delar och inkluderar bland annat figurer, verktyg, målflagga samt en informationstavla om den legendariska sportbilen. Mercedes 300 SL i miniformat kostar 899 kronor och det är rena fyndet jämfört med originalbilen.

Polestar mot nya höjder

Polestar har presenterat sitt senaste energiknippe i konceptportföljen. Nya O2 är en försmak på framtiden och den 2+2-sitsiga elbilen med fällbart tak ska bana väg för kommande teknik. Roadstern är i mångt och mycket tillverkad i återvunna material och på kuppen inkluderas även en drönare som kan lyfta när bilen är i rullning. Det flygande vidundret följer automatiskt Polestar O2 i hastigheter upp till 90 km/h och tanken är att man ska kunna livestreama körningen på nätet.

Retro och kul på tre hjul

Det finns många biltillverkare men bara en bilhantverkare som existerat i över 110 år. Vi talar naturligtvis om brittiska Morgan som fortfarande drivs som familjeföretag i fjärde generationen. Nya Super 3 är en lättviktare på 635 kilo som kommer väga tungt hos många entusiaster. Själva karossen är tillverkad i aluminium och i maskinrummet arbetar en trecylindrig bensinare på 118 hästkrafter som med plattan i mattan toppar 209 km/h. Undrar du över prislappen? Tja, räkna med runt halvmiljonen.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB