Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

Bygg din egen McLaren

Nedräkningen har börjat och den första mars släpper Lego Technic en helt ny byggsats som kommer få alla med racing i ådrorna att jubla. McLarens Formel 1-racer 2022 mäter hela sextiofem centimeter på längden och består av inte mindre än 1 432 delar. Formelracern är likt originalet utrustad med en sexcylindrig motor med rörliga kolvar, styrning, fjädring och differential. Byggsatsen lämpar sig till alla inbitna F1-fantaster över 18 år och i priset á 1 999 kronor ingår även sponsordekaler.

En gudabenådad BMW

Super Bowl-finalen är den mest sedda tv-sändningen i USA och 30 sekunder i rampljuset kostar 6,5 miljoner dollar. Inte minst bilföretagen tampas om vem som har den vassaste reklamfilmen och till årets event kallade BMW in det tunga artilleriet. Under sextio dyrbara sekunder får vi nämligen se Arnold Schwarzenegger axla rollen som åskguden Zeus och det roliga börjar när han får en eldriven BMW iX M60 av gudinnan Hera. Med ett leende på läpparna ger han sig ut på Los Angeles gator till tonerna av Eddy Grants gamla hit ”Electric Avenue”.

Ferraris saftiga bonus

Anställda hos Ferrari kan skratta hela vägen till banken efter att ha fått ett rejält tillskott i lönekuvertet. Trots pandemin rullade försäljningen på duktigt för den italienska biltillverkaren och det nya försäljningsrekordet lyder 11 155 bilar. Totalt håvade man in 44 miljarder kronor, vilket är en ökning med 23,4 procent jämfört med föregående år. För att visa sin uppskattning tänker Ferrari dela ut en saftig bonus till alla anställda på uppemot, håll i er nu, 120 000 kronor. Vem har sagt att hårt arbete inte lönar sig?

Koenigsegg visar nya fabriken

Vid den gamla flygflottiljen i Ängelholm tillverkas supersportbilar i 30-miljonerkronorsklassen och just nu bygger svenska Koenigsegg en helt ny drömfabrik på 11 000 kvadratmeter. Den befintliga anläggningen på 4 500 kvadratmeter ska dessutom renoveras från topp till tå och därefter ska personalstyrkan uppgå till runt 800 personer. Christian von Koenigseggs framgångssaga rullar vidare och i mars 2023 är det dags för en fartfylld invigningsfest.

Skattjakt med Hyundai

Den sextonde februari går bioridån upp för äventyrsfilmen ”Uncharted” som i sin tur baseras på det bästsäljande PlayStation-spelet med samma namn. I huvudrollerna får vi se Tom Holland och Mark Wahlberg som ska försöka lösa ett av världens äldsta mysterier – hitta en gömd skatt värd fem miljarder dollar. Vi får följa med på en oförglömlig resa jorden runt och till sin hjälp har man ”The Beast”. Sony Pictures har samarbetat med Hyundai och resultatet är en kraftigt ombyggd Tucson med såväl dubbla vinschar som snorkel. Om man lyckas? Tja, det får du själv se i filmen.                         

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB