Hört & Hänt – Bilnyheter från världens alla hörn!

Bentley för minstingarna

Bentley släpper nu ett exklusivt tillbehör som lär rulla rakt in i hjärtat på alla småbarnsföräldrar. 6-in-1 Trike är en flexibel barnvagn som med några simpla handrörelser kan förvandlas till en trehjuling. Den finurliga kärran växer med ditt barn och kan likt namnet antyder anpassas till sex olika stadier. Bentley Trike finns i åtta färgsprakande kulörer och har fräcka detaljer som britternas berömda logga på ramen. Bentley 6-in-1 Trike kostar från 4 200 kronor och finns att beställa på www.bentleytrike.com.

Bondbil med guldkant

Bondbilen Aston Martin DB5 är en rullande filmikon och nu släpper Playmobil sitt alldeles egna mästerverk för alla barn mellan 5 till 99 år. Visst rör det sig om bilen från Goldfinger med verklighetstrogna detaljer som roterande nummerplåtar och ett uppfällbart skottskydd i bagaget. Naturligtvis har även passagerarstolen en katapultfunktion som kan skjuta ut Auric Goldfingers hantlangare genom taket. Aston Martin DB5 Goldfinger Edition kostar 939 kronor och förutom silverbilen ingår såväl figurer som guldtackor.

Comeback för 80-talsdröm

För 50 år sedan såg Lamborghini Countach dagens ljus och det firar italienarna genom att ta fram startkablarna och återuppliva modellnamnet. Designen, som inkluderar självklara saxdörrar, för tankarna till en svunnen tid samtidigt som mängder av nymodigheter döljer sig under den välskulpterade karossen. Nya Countach LPI 800-4 drivs av en V12:a tillsammans med ett mildhybridsystem på totalt 814 hästkrafter. Prislappen förväntas landa runt 23 miljoner kronor – ändå är samtliga 112 exemplar redan slutsålda.

För dig med stora laster

Nu släpper Northrack ett portabelt takräcke som går snabbt att montera och passar alla personbilar med fyra dörrar. Alltså ett perfekt tillbehör för dig som är i behov av en prisvärd lasthållare för exempelvis skidutrustning, packning eller varför inte byggmaterial? Takräcket är utvecklat i Sverige och monteringen kräver varken verktyg eller redan befintliga takrails. Det här är med andra ord ett perfekt tillbehör för alla med stora laster här i livet och priset är 1 695 kronor.

Mach-Eau är en soppa

Tycker du att elbilar ligger rätt i tiden men saknar doften av bensin? Tja, det kanske Ford kan råda bot på. Amerikanarna har nämligen inlett ett samarbete med parfymtillverkaren Olfiction och dropparna i flaskan som formats som en bensinpump bär på en lika mystisk som karismatisk bouquet. Vad sägs om en rökig arom med toner av gummi som ska föra tankarna till 98-oktan? Det var på bilfestivalen i engelska Goodwood som Ford Mach-Eau presenterades och beslutet om eventuell serieproduktion lär bli en riktig soppa.

See you later, alligator

Skräddarsydda lyxbilar är visserligen Rolls-Royce paroll men nu har italienska myndigheter beslagtagit en Phantom eftersom flaggskeppet – hör och häpna – har inredning av äkta krokodilskinn. Enligt tullverket har kärran importerats från Ryssland och har pimpats av en firma specialiserade på läder från exotiska djur. Men eftersom krokodiler är utrotningshotade så har Rollsen konfiskerats och om ägaren vill återse sin Phantom krävs det att lädret avlägsnas samt att böterna på 200 000 kronor betalas.

 Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB