Till Bjurtjärn måste man frakta vatten i tankbil för att kunna spola isbanan.

Fyra isbanor åkbara i Storfors kommun

Nu är isbanorna i Storfors kommun åkbara. KOmmunen har spolat tre kommunala banor och frivilliga i Kyrksten har spolat rinken där så att den också är åkbar.

Det finns en isbana vid skolan i Bjurtjärn, en vid Vargbroskolan och en vid södra infarten till Storfors centrum, den så kallade Ersaplan. Där finns även grillplats. Tekniska enheten har sploat banorna och meddelar att de är åkbara. Banorna kommer att underhållas i mån av tid så länge vädret är gynnsamt för detta.

I Kyrksten driver Alkvetterns IK hockerinken som spolas av föreningen och frivilliga.

Fritidsbanken, där man kan låna sportutrustning, finns i Sportahllen på Kroppavägen.
Fritidsbanken är öppen med tidsbokning på måndagar kl 12-20 och fredagar kl 12-18. Observera att du måste boka tid via tel 073-0207429 innan ditt besök. Det går bra att sms:a eller ringa. Fritidsbanken tar gärna emot utrustning som du vill skänka, just nu behövs längdskidutrustning (pjäxor + skidor), hjälmar, snowboards, hockeyklubbor, puckar, skridskor.

Isplanen vid Vargbroskolan.
Hockeyrinken i Kyrksten är spolad och redo för åkare.
Fritidsbanken är öppen med tidsbokning på måndagar och fredagar.

Text och foto: Eva Wiklund