Strandläget och den goda servicen lockar på Boforsudden. Att det sedan bara är några minuters promenad till centrum ger extra plus bland husbilsbesökarna.

Härligt husbilstryck på Boforsudden

Campingturismen fortsätter att växa så det knakar, och Karlskogas ställplats på Boforsudden kunde inte ha varit bättre tajmad.
Att man numera tar ut 150 kronor natten för en plats är ingenting som stör gästerna. Det är ju full service, så vad skulle man klaga på, undrade alla vi frågade under en helg nyligen.

Under Motorveckans avslutande helg var trycket hårt i hela Karlskoga och ställplatsen var inget undantag. Alla platser var fyllda en bit efter lunch både fredag och lördag, och intressant nog fylldes platserna upp igen på söndag eftermiddag.
Mnytt räknade till tre tyska ekipage, ett schweiziskt och ett franskt – alla utom ett unga barnfamiljer! – som susade in när helgen gick mot sitt slut, så några har tagit tidig semester i år.
Ulla och Arne från Sollentuna konstaterade att Motorveckan var en glad överraskning som de inte visste om i förväg.
Vi har nött E18 många gånger och aldrig egentligen reflekterat över Karlskoga som något annat än en genomfartsort, säger de. Men så såg vi i en app att vi kunde tömma gråvatten och fylla färskvatten här och det gjorde vi förra året vid ett tillfälle.
Det avgjorde saken – till Karlskogas fördel:
Jamen det var ju jättefint här, så i år bestämde vi oss för att stanna några dagar. Utöver servicen är det ju strandläget och de fina promenadmöjligheterna utmed vattnet. Nu har vi dessutom varit uppe i centrum och tagit lite mat på torget, och då var det bröllop där!

Boforsuddens ställplats var fylld till sista ruta under Motorveckans avslutande helg.
Så lär det se ut hela sommaren.

Vi på Mnytt vågar gissa att Ulla och Arne kommer att stanna till i Karlskoga fler gånger när de har vägarna förbi. Och då inte bara för Boforsuddens skull.

Text Margareta Jonilson
Foto: Bobo Jonilson