Foto: Caravan Stockholm

Startskott för årets campingsäsong

Caravan Stockholm i Kista gick av stapeln i februari månad. Under fyra dagar, samlades runt 10.000 entusiaster från hela Sverige för att låta sig inspireras av den senaste tekniken och trenderna inom branschen.

Förutom ett brett sortiment av fordon, destinationer och resmål bjöds det på inspiration, föreläsningar och underhållning i toppklass.
Varje år är mer än 60 utställare på plats med det bästa och senaste inom husbil, husvagn, tillbehör och resmål. Tillsammans representerar dem de mest framstående tillverkarna av husbilar och husvagnar idag.

I år satsades det lite extra på kunskap och mässan tog hjälp av experter från Husbilsskolan tillsammans med Transportstyrelsen, som upplyste om lagar och regler kring våra semesterfordon.
– Det har varit en snabb försäljningstillväxt av husbilar i Sverige men det har blivit en allt större bredd med nya fritidsprodukter på hjul, det är inte bara husbilar och husvagnar i dag som är populära, säger Stefan Tanskanen på Nordic Husbilar.

– Under de senaste åren har fler och fler så kallade ”plåtisar” exploderat i popularitet på marknaden. Och på Kistamässan var det flera mässutställare som även visade upp campingbussar med förhöjbara tak – inriktade till de som gillar äventyr, men ändå ska kunna använda sin bil även till vardags, menar Stefan.
– Även husvagnsförsäljningen har fått en vändning och ökar. Många barnfamiljer vill ställa upp sina husvagnar på campingplatser under vår, sommar och även vintrar.
– Så sammanfattat var det en mycket välbesökt mässa som gav vårkänslor och inspiration till nya härliga resmål, avslutar Stefan.

Stefan Tanskanen.
Marknadschef på Nordic Husbilar
i Kristinehamn.