Båtmässan i Göteborg firade 60-års-jubileum i år med bra fart på försäljningen. Foto: Johanna Herbst & Rickard Olausson.

Rekordförsäljning på årets första båtmässa

En rekordförsäljning. Det kunde Marin & Fritid rapportera efter årets båtmässa i Göteborg. Mässan var också inledningen på årets båtsäsong som ser ut att få mer fart än de senaste åren.

Göteborgs båtmässa kunde fira 60-årsjubileum i år och firandet skedde med vind i seglen. Efter att marknaden varit stilla ett tag har uppmärksamheten för båtlivet växt igen.
– Det märks att intresset har ökat för större och lite dyrare båtar, båtar på 7.8 meter med motorer på 150-250 hästkrafter, berättar Johnny Leinonen på Marin & Fritid.
Efter mässans slut kunde han glädjas åt att företaget sålt betydligt mer än de senaste åren och att försäljningen under mässan nått rekordsiffror.
– Det var folk hela tiden som var intresserade och som gick runt och tittade. Det har varit lite lugnt tidigare år men nu var det betydligt bättre fart, menar Johnny.

Besökarna visade stort intresse för bland annat daycruiserbåtarna. Lite snabbare modeller som lämpar sig för dagsutflykter och med övernattningsmöjligheter. Stort intresse drog också styrpulpetbåtarna på 5-6,5 meter liksom aluminiumbåtarna som är stora på ostkusten.
Efter att ha varit borta ett par år återvände nu segelbåtarna till mässan och här gjordes även affärer med begagnade båtar. Många besökare drogs också till mässans Beach Club med mat och dryck med sommarkänsla. De yngres favorit blev Hugos Lilla Båtvarv.
Mässan samlade 56 792 besökare och 263 utställare, siffror som ligger i nivå med tidigare årJohnny Leinonen VD
på Marin & Fritid i Laxå,
Karlstad, Örebro och Åmål.