Spabad för njutbara stunder utomhus

Ett stort spabad med 90 massagejets, ljusterapi och som rymmer nästan hela släkten. Eller ett swimspa där det går att simma på riktigt i varmt vatten. PM-Hem i Karlskoga har tagit in den nya leverantören Viskan Spa i sortimentet som erbjuder det mesta som spaälskaren går och drömmer om.

PM-hem har länge sålt massagebadkar som är mer eller mindre avancerade men som är tänkta för badrum inomhus men även spabad. Nu har företaget fått en ny leverantör med större spa-anläggningar som passar utmärkt utomhus.
Viskan Spa är Sveriges enda tillverkare av spabad och är en av de största leverantörerna av lite häftigare spabad i Europa.

Spabaden finns i flera olika modeller och gemensamt är att den svenska leverantören satsat på marknadens tjockaste skal och en ordentlig reningsanläggning som gör att vattnet blir renare än dricksvatten. En annan fördel är att spabadet är djupare än andra tillverkares. Med tanke på att svenskarna är lite längre än till exempel sydeuropeer är djupet 104 centimeter. Det gör att den badande kan sitta med vatten upp över axlarna och slipper frysa upptill om det är kallt ute. Baden är också välisolerade med flera lager av isolering och luftspalter vilket gör att de håller värmen länge även om det är kallt ute. Isoleringen gör också baden energisnåla. En annan finess är undervattensljus med åtta olika färger som ger en form av ljusterapi. Spabaden kan fås med olika former av massagemunstycken, från djupgående punktmassage till knådande och pulserande massage.
Den enklaste modellen är en rund spatunna för fem personer utan massagemunstycken. Det går visserligen att välja till om man lägger till en slant. Sedan finns flera större modeller med mer eller mindre finesser, både kvadratiska och rektangulära.

Den som vill ha motion kan satsa på ett sim- och träningsspa som är rektangulärt och där vattnet forsar fram och håller den simmande flytande och ger ett bra motstånd.
– Spabaden finns med fyra olika inredningar och lika många utsidor. Vi kommer att ha tre olika modeller uppställda här i butiken, säger Per Henning på PM-Hem. Vi tror riktigt starkt på det här och det är verkligen bra produkter som håller hög kvalitet.
För att få plats med det nya sortimentet byggs butiken ut och en del av det nuvarande lagret tas i anspråk.

av Björn Hallin

Leave a Reply