Magnus Nordin berömmer sina medarbetare: ”Vi har ett väldigt bra gäng”.

Ser tillbaka på ett starkt första år

Ett år efter att M.R. Kyl och och värme, Rörteknik och Vedberg Värmesystem gick ihop och blev KVT Kristinehamn kan man se tillbaka på ett år av ökad omsättning och växande personalstyrka.
– Vi kom från tre olika firmor som gick ihop till en och det är klart att det funnits utmaningar, säger Magnus Nordin, men vi har fått ihop gänget väldigt bra.

I och med samgåendet har man kunnat samla en bredd av kompetenser inom samma väggar och har kunnande inom såväl kylteknik och värmepumpar som rör, ventilation och reglerteknik.
– Vi är som ett KVT i miniatyr, säger Magnus med ett leende och förklarar att koncernen KVT har flera olika ben men att man här har alla kompetenser under samma tak.

En utmaning med att växa är att hitta rätt personal. För att det ska vara tryggt och säkert för kunden ska de som rekryteras vara utbildade och certifierade, och det är inte alltid lätt att hitta.
– Kompetens är tufft att få tag på. Vi har lyckats knyta upp de vi vill och har ett väldigt bra gäng, men i och med att vi expanderar söker vi folk kontinuerligt, säger Magnus och tillägger att man just nu i huvudsak söker folk på VVS-sidan.

Så här till hösten är det högsäsong för värmepumpar, där har man breddat sortimentet så man i dag har pumpar från alla stora tillverkare och man har gott om pumpar i lager för omgående installation. Exakt hur stor energibesparing du kan göra med en värmepump beror givetvis på vad du haft innan, men som Magnus påpekar:
– För att spara energi måste du investera.

Även om du har en värmepump i dag finns energi att spara då utvecklingen går framåt och pumparna blir effektivare. I dag är så gott som alla pumpar dessutom uppkopplade och kan exempelvis styras efter elpris eller slås på via appen när du är på väg hem så det är varmt och gott när du är framme.

Han konstaterar att det varit ett bra första år som KVT och att namnet börjat sätta sig hos kunderna, även om det händer att en och annan blandar ihop KVT med IVT.
– Men så länge de vet vårt nummer och var de kan få tag på oss kan man ha överseende med att de säger fel, ler han.

Text & foto: Nicklas Remmegård