Länsförsäkringar firar fem år i Kristinehamn och Storfors

För fem år sedan fick Lasse Andersson och hans fru Birgitta chansen att öppna Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor i Kristinehamn. Nu har de firat jubileet med öppet hus, bjudit på fika och korvkalas.

Lasse Andersson är en av östra Värmlands mest erfarna fastighetsmäklare. Han har arbetat inom yrket i trettiofem år och har hela tiden trivts bra med arbetet och med kundkontakten.
– Det är en livsstil som jag gillar. Den innebär att man måste vara flexibel på många sätt men kanske framför allt när det gäller arbetstiden. Man måste vara beredd att arbeta både kvällar och helger när våra kunder är lediga, säger han.

Tidigare ägde Lasse Fastighetsbyrån i Karlskoga tillsammans med en kollega.  Men när chansen dök upp att öppna Länsförsäkringars kontor i Kristinehamn bestämde han sig tillsammans med Birgitta att slå till.
– Det var inget svårt beslut då vi alltid har tyckt att Kristinehamn är en väldigt trevlig stad. Det kändes också naturligt eftersom vi sedan 2008 är bosatta i Bjurtjärn i Storfors kommun. Dessutom är Länsförsäkringar ett kundägt välrenommerat företag med ett bra koncept som tilltalade oss, säger Lasse.
Det var den 19 mars 2012 som paret öppnade portarna till kontoret på Kungsgatan 37.
– Det är ett väldigt bra läge där det dagligen passerar mycket folk som i våra skyltfönster kan se de objekt som är till salu. Eller titta in om de har några frågor eller funderingar, säger Lasse.

Under de fem åren har Lasse och Birgitta märkt av en positiv utveckling på fastighetsmarknaden i Kristinehamn och Storfors kommuner som är deras verksamhets område.  Priserna på bostäder har gått upp och de senaste åren har uppgången varit markant. Uppgången beror dels på att efterfrågan är större än tillgången och räntorna är fortfarande låga. Tillskottet av nya lägenheter varit litet men en ljusning märks när Sannakajen snart byggs ut med nya bostadsrätter och i en nära framtid även hyresrätter som kommunala Kristinehamnsbostäder vill bygga i tre punkthus.
Utvecklingen för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Kristinehamn har varit mycket bra och omsättningen har ökat varje år. I februari förra året anställdes Linda Karas som mäklarassistent för att ge kunderna ännu bättre service. Parallellt med sitt arbete utbildar sig Linda till fastighetsmäklare och räknar med att få sin registrering senare i sommar.
– Vi vill verkligen tacka alla Kristinehamns- och Storforsbor för de här fem åren och ser fram mot de kommande åren med tillförsikt, avslutar Lasse.

av Björn Hallin

Leave a Reply