Fabian Henriksson och Johan Bergling välkomnar kristinehamnarna till det nya kontoret.

Nu har Länsförsäkringar öppnat i Kristinehamn

I ett vackert trähus mitt i centrum har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling nu slagit upp portarna till sitt nya kontor i Kristinehamn, något som varit efterlängtat hos både mäklarna själva och Kristinehamnsborna.

– Det är oerhört roligt med alla positiva kommentarer, säger Johan Bergling, vi känner oss väldigt väl välkomnade.

En doft av nyrenoverat bäddar ännu in det på samma gång luftiga och trivsamma kontoret, och utanför passerar många förbi med nyfikna blickar mot de stora fönstren. Johan, som tillsammans med kollegan Fabian Henriksson arbetar på kontoret i Kristinehamn, berättar att man efter en tids lokaljakt fick tillträde till lokalen vid årsskiftet, och att det därefter varit ett intensivt jobb med att få allt färdigt för att kunna öppna kontoret.

– Vi fick nycklarna på nyårsafton och satte igång att renovera direkt, så sedan dess har det gått fort.

Reaktionerna på det nya kontoret har varit positiva, många har varit inne för att både berömma lokalen och visa sin uppskattning över att man öppnat.

– Vi trivs superbra och har fått ett väldigt bra mottagande av kristinehamnarna, säger Johan och får medhåll av Fabian:

– Det känns som att Länsförsäkringar varit saknade i stan under åren vi varit borta.

Att man valt att satsa i Kristinehamn kopplar de till den positiva anda som råder i hela regionen och att det sker en utveckling i Kristinehamn när försvarsmakten åter håller på att etablera sig, stan växer och det är mycket på gång. De beskriver det som en spännande och attraktiv stad där man får mycket för pengarna.

– Vi har även Storfors inom vårt område, upplyser Johan, så här finns oerhört mycket bra sommarstugelägen, många pärlor som inte finns på andra ställen.

Målet är att bli det självklara valet för en bostadsaffär i Kristinehamn, och man vill kunna ge kunden en helhetslösning där man kan erbjuda fler tjänster än förmedlande av bostäder samtidigt som man genom att vara en del av Länsförsäkringar också kan agera brygga till sådant som rör bank eller försäkring.

– Dörren står öppen och vi önskar alla kristinehamnare välkomna för att ta en kaffe och diskutera bostadsmarknaden, säger Johan.

– Det gillar vi båda två, flikar Fabian in med ett leende.

Text och foto: Nicklas Remmegård