Fastighetsbyrån satsar i Filipstad

Urban Lindholm har knutit den kända bankprofilen Mona Hååkman till Fastighetsbyrån i Filipstad.

Fastighetsbyrån i Filipstad flyttar in i nya lokaler på Viktoriagatan. Samtidigt knyts mångåriga bolånerådgivaren Mona  Hååkman till byrån som mäklarassistent.

Fastighetsbyrån startade verksamheten i Filipstad för sex år sedan av Urban Lindholm som även driver Fastighetsbyrån i Kristinehamn sedan många år. Fastighetsbyrån har haft sina lokaler i Swedbanks kontor men efter moget övervägande satsar man nu på egna lokaler bara ett stenkast från Swedbanks kontor.

Välkänd
De egna lokalerna innebär också att Filipstads mest kända bolånerådgivare, Mona Hååkman slutar på banken och börjar som mäklarassistent på Fastighetsbyrån.
– Det är en jättestor satsning vi gör och att vi lyckats knyta Mona till oss betyder jättemycket. Hon är ett känt ansikte i Filipstad och jag tror att de flesta känner till henne.  Hon är verkligen Mona med många. Hon är oerhört kunnig inom sitt område och kan allt som handlar om bolån och vad som annars hör till området, säger Urban Lindholm.

Mona är infödd Filipstadsbo och började arbeta på banken direkt efter skolan. Där har hon sysslat med allt i sin roll som bolånerådgivare. Efter 32 år på banken väljer hon nu att gå vidare till arbetet som mäklarassistent.
– Det kommer att bli jätteroligt och jag ser verkligen fram emot det nya arbetet, säger Mona.
Inflyttningsfesten i de nya lokalerna är den 30 januari då kunderna bjuds på både visning av lokalerna och kaffe med dopp.

Bättre öppettider
– Med de nya lokalerna blir vi mer tillgängliga än tidigare. Vi kommer att ha öppet varje dag i veckan med vanliga kontorstider vilket betyder att de som vill anlita våra tjänster får betydligt lättare att träffa oss, säger Urban.

Fastighetsbyrån har haft en expansiv period i Filipstad och har sedan starten hela tiden ökat antalet förmedlade fastigheter och bostadsrätter.
– Vi tar marknadsandelar stadigt och det är verkligen roligt att arbeta här. Det är så goa människor i Filipstad och alla är så positiva. Jag trivs verkligen här, säger Urban.

Fastighetsmarknaden i Filipstad har de senaste åren gått upp med allt fler förmedlade fastigheter. Bland annat har ökningen märkts på marknaden för fritidshus som det finns gott om i kommunen. Även på lägenhetssidan märks ökningen. Tidigare såldes många bostadsrätter privat men de senaste åren i takt med att bostadspriserna har stigit väljer allt fler att anlita mäklare för att få en trygg affär.
– Just nu är det brist på lägenheter och får vi till exempel in en trea är det hårdvaluta.  Om man får önska något är det kanske att det byggs lite fler lägenheter, avslutar Urban Lindholm.

av Björn Hallin

Leave a Reply