Tony positiv till nya RUT-avdraget

Tony Lundberg som driver TLs Trädgård & Skog har fullt upp efter det utvidgade RUT-avdraget.

För några månader sedan blev det klart att RUT-avdraget skulle omfatta ännu fler tjänster.  En som märkt av intresset är Tony Lundberg i Karlsdal som arbetar med bland annat trädgårds- och röjningsarbeten. Nu vill han utveckla företaget vidare med fler anställda.

TLs Trädgård & Skog startade verksamheten för sju år sedan.
– Vi arbetar med allt inom trädgård, röjning och planteringsarbeten, säger företagets ägare Tony Lundberg. Vi arbetar mest mot privatpersoner och mindre företag, men ett större företag som vi arbetar med är Moelven som vi röjer åt.
Kunderna återfinns i östra Värmland, främst inom Karlskogaområdet men företaget har även fått kunder i Kristinehamn och i Örebro.
Företaget har idag två anställda. För inte så länge sedan anställdes en grävmaskinist som även arbetar med snickeri och plattläggning vilket gjorde att företaget kunde bredda sin verksamhet.

Runt åttio procent av kunderna är privatpersoner och här kommer det nya utvidgade RUT-avdraget att spela en stor roll.
– Vi har många pensionärer som vill ha hjälp i sina trädgårdar med att rensa ogräs, klippa gräsmattorna, beskära och ta ner träd, berättar Tony.

RUT-avdraget är väldigt positivt tycker jag och det har fått bort en stor del av allt svartarbete och det är ju bra för alla.

För framtiden hoppas Tony på att företaget ska växa vidare och att utveckla verksamheten med markarbeten är det som står på tur.
– Men det är svårt att hitta yrkesfolk idag, men lyckas vi med det kan vi anställa någon eller några till, säger Tony.
Företaget är anslutet till Maskinringen i Örebro och genom föreningen får företaget arbete även vintertid med snöröjning, sandning och under våren med sopning.

av Björn Hallin

Leave a Reply