Lauritz.com har köpt Karlstad-Hammarö Auktionsverk AB

Lauritz.com har övertagit Karlstad-Hammarö Auktionsverk. Köpet stärker Lauritz.com i mellansverige och understryker ytterligare koncernens position som det ledande auktionshuset i Norden.

Karlstad-Hammarö Auktionsverk kommer fortsatt att drivas av de tidigare ägarna Johan Fastberg och Carl-Johan Eriksson med lång erfarenhet i branschen. Auktionshuset har hållit onlineauktioner sedan 2010 och kommer också framöver att fokusera på att utveckla och expandera onlineauktioner för lokala säljare och globala köpare.
Johan Fastberg från Karlstad-Hammarö Auktionsverk berättar om bakgrunden till att bli en del av Lauritz.com:
– När jag såg att Lauritz.com storsatsade och förvärvade Sveriges äldsta auktionshus, Stockholms Auktionsverk och antikrundanprofilen Joakim Bengtssons Helsingborgs auktionsverk, då tänkte jag att hoppas de hör av sig till oss också.
Också Lauritz.com är nöjd med köpet och det kommande täta samarbetet med Karlstad-Hammarö Auktionsverk. Lauritz.coms grundare och styrelseordförande Bengt Sundström förklarar:
– Samarbetet med Karlstad-Hammarö Auktionsverk är en vinst för bägge parter. Lauritz.com är i synnerhet känt för modern konst, möbelklassiker och annorlunda designobjekt, medan Karlstad-Hammarö Auktionsverk är mer fokuserat på skandinaviska antikviteter, små kuriositeter och samlarobjekt, säger han.
Karlstad-Hammarö Auktionsverk fokuserar på dagliga onlineauktioner, liksom att de tre gånger om året presenterar en större samling särskilda föremål som säljs på en online kvalitetsauktion.
Karlstad-Hammarö Auktionsverk kommer framöver att presentera ett stort urval på Lauritz.com, med allt från antikviteter, glas, porslin och kuriositeter till konst, möbler och belysning med en värdering över SEK 800. Karlstad-Hammarö Auktionsverk kommer parallellt fortsätta med att sälja varor på sin egen webbsida.
Karlstad-Hammarö Auktionsverk grundades i Hällefors under andra världskriget av Gustav Adolf Fastberg.
År 1967 flyttade auktionshuset till Hammarö och övertogs kort därefter av sonen Kent Fastberg. Under 1991 tog barnbarnet Johan Fastberg, som tredje generation, över rodret. Kent kom dock tillbaka och tillsammans drev far och son auktionshuset fram till 2007, då Carl-Johan Eriksson köpte hälften. Carl-Johan Eriksson har också auktioner och varor i blodet, då hans far Karl-Erik Eriksson var en av Sveriges mest kända auktionsutropare och syntes bland annat i TV-auktioner på Skansen på bästa sändningstid under 1970-talet.

 

av Björn Hallin

Leave a Reply