Många kunder slöt upp när Bengans Loppis öppnade på nytt.

Efterlängtad återkomst för välkänd Kristinehamnsloppis

En av många efterlängtad återkomst skedde när Bengans Loppis, efter några års frånvaro, i början av juni öppnade sin nya butik på Västgötagatan i Kristinehamn.

– Det är roligt att kunna öppna upp igen, säger ägaren Christoffer Andersson.

Christoffer Andersson

I början av juni slog alltså Bengans Loppis åter upp portarna efter att ha haft butiken stängd sedan pandemin. Christoffer Andersson, som driver Bengans Alltjänst och Loppis, berättar att det varit stressiga veckor men att kunderna redan innan man hunnit få upp skylten till butiken börjat hitta hit.

– Det är en mindre butik men vi försöker omsätta mer grejer, det ska inte vara några hyllvärmare.

Christoffer drev även den tidigare butiken ett stenkast från den nya lokalen, men i samband med att covid drog över världen tog man beslutet att avveckla butiken för att fokusera på verksamhetens andra ben, där man utför transporter och flyttjänster av alla de slag.

Fina gamla båtar trängs i skylten

– Vi har kört på som vanligt med flytt, gods och transporter men inte haft någon butik, säger han, men nu fick jag tag på en bra lokal och tyckte det var roligt att öppna igen.

Butiken är öppen tre dagar i veckan, tisdagar, torsdagar och lördagar, och planen är att fortsätta köra butik och transporter parallellt. Christoffer lyfter fram variationen och att man då inte gör samma sak hela tiden, samtidigt som de båda delarna av verksamheten överlappar och korsbefruktar varandra.

– Man kör och flyttar och folk säljer grejer… Det går i varandra, menar han.

Trots att butiksytan är förhållandevis blygsam finns här ett brett utbud. Prydnadsföremål, husgeråd, verktyg och mycket mer. Grundtanken är att ta in sådant som säljer.

– Det är kul att ha butiken igen, och att träffa alla kunder, avslutar Christoffer.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Marita Olén Widenberg