Loppishyllan i ny regi

Henrik visar hyllvis med filmer och cd-skivor.

Loppishyllan i Karlskoga har tagits över av Henrik Karlsson. Tanken är att verksamheten ska utvecklas vidare samtidigt som alla intresserade får hyra en hyllsektion för att sälja sina saker.

Loppishyllan  drevs tidigare av Jan Nilsson som även ägde fastigheten där verksamheten är inrymd.  För ett tag sedan såldes huset och Jan bestämde sig även för att sluta med loppisverksamheten. Nu blev lösningen istället att Henrik Karlsson tog över rörelsen. Henrik har tidigare hjälpt till med Loppishyllan i ett och ett halvt år och han är därför väl förtrogen med verksamheten.

IMG_4273Henrik är tidigare utbildad undersköterska, har arbetat som fritidsledare och därefter som kablagemontör på ett företag. Han är även en känd bowlingspelare och har spelat sedan han var tolv år. Arbetet med kablagemonteringen tog dock slut.
– Jag blev arbetslös men jag klarade inte av att gå hemma och inte göra något. Eftersom jag var intresserad av vinylskivor och dvd-filmer gick jag en dag till Loppishyllan för att se vad de hade. Det slutade med att jag frågade om jag fick vara där och hjälpa till och det fick jag, berättar Henrik.
Den nya ägaren av fastigheten har satsat på att rusta upp huset och röja upp buskagen på tomten vilket gör att Loppishyllans lokaler numera syns mycket bättre. Husets balkonger ska också glasas in och utomhus ska en ny uteplats byggas med en grillplats.

Så ser hyllsektionerna ut. Exempel på vad man kan fynda, gamla skrivmaskiner, vapen antika karamellburkar samt vinylskivor.  

IMG_4283 IMG_4281

 

 

 

 

 

 

Henrik tog över Loppishyllan i egen regi den 2 juni och han ska nu ändra om i lokalerna så att det blir lättare för kunderna att ta sig fram i gångarna och lokalen handikappanpassas också för att rullstolsbundna och barnvagnar ska kunna ta sig fram.
Henrik kommer att fortsätta att satsa på sitt stora intresse med vinylskivor och DVD-filmer. Själv har han för övrigt runt 4 000 vinylskivor.
De som vill kan hyra en hyllsektion och sälja sina egna loppissaker. Det kostar trehundra kronor för tjugofyra öppetdagar. Någon provision tar Henrik inte utöver beloppet för hyllhyran.
Henrik tänker nu satsa på Loppishyllan och har en treårsplan och går det bra är tanken att fortsätta med rullande treårsperioder.

av Björn Hallin

Leave a Reply