Hiss tar BA:s loppis till ny nivå

Marina och Patrik ”Palle” Andersson har höjt sitt BA:s Loppis med hiss och en helt ny övervåning. I övrigt är konceptet som förr; köpa in från hem och konkurser och sälja i det gamla föreningshuset intill E18 vid utfarten från Karlskoga mot Örebro.

Palle har förvaltat familjens auktionisttradition fyra gånger på fyra år. Annars sker det mesta i huset nära E18, förr Immetorps föreningshus. Det kallades ”Lilla Mexiko” sedan journalfilmer från det oroliga landet visats och en läktare i huset rasat. Någon sade ”här är som i Mexiko”, men det kan vara en skröna, medger Patrik vars far köpte huset för 20-talet år sedan. Där bor Marina, Patrik och nioåriga hunden Ronja, korsning av labrador, retriever och bordercollie.

DSCN3893

I år har handikappentré, hiss, ny våning och ljusare inredning kommit på plats. Även caféet har byggts om, målats fräscht vitt och erbjuder både fika och Klings glass.  Säljytan har ökat med 180 kvm  till totalt 500 kvm. Paret har gjort det mesta själva, förutom el, hiss och nya våningens stomme.
–” Lagen kräver inte hiss. Men den är ju inte bara för kunder. Blir loppisen vår pensionärssyssla är hiss bra”, menar Patrik, som gjort krut på Björkborn medan Marina varit undersköterska i hemsjukvården.

Nu kan varorna bättre exponeras i den ljusa och luftiga lokalen. Hissen tar verksamheten till nya höjder.

DSCN3870 indexbild2

Gamla konceptet gäller: köpa och sälja från hem och konkurser även om sistnämnda delen minskar. Inköpsresor sker även till grannlänen. Typiska säljare är äldre som lämnar villan och flyttar till mindre boende. Karlskogakristall är populärast och mest säljs sommartid. Loppisen har öppet alla dagar året om, utom vissa helgdagar.
– ”Många gillar oss för det är bra ordning med diskat porslin och tvättade tyger”, säger Marina. Sådant kräver mycket, men att ha loppis är inget 9-5 jobb, framhåller de.
– Det är mer en livsstil än ett arbete, framhåller Anderssons och klappar om sin grånande Ronja.

Läget nära E18 lockar allt fler örebroare. Trevägskorsningen Ronja hör till miljön.

DSCN3911 DSCN3888

 

 

 

 

 

 

av Yngve Lind

Leave a Reply