Ung företagsledare – med lång erfarenhet

”Just nu är storsäljarna antikviteter och prylar från 40-talet, säger  Christoffer Andersson.”

Redan som 14-åring började Christoffer Andersson arbeta i morfar Bengts företag i Kristinehamn som innefattade antikt, kuriosa och transporter. Så även om Christoffer idag är 24 år ung, har han en lång erfarenhet av branschen.
– Jag lärde mig mycket av morfar, något som jag har stor nytta av idag när jag själv driver företaget, som inte bara omfattar Bengans Loppis och Antikt, utan en massa andra verksamheter också, berättar Christoffer, en ung företagsledare som satsar hårt på sitt företag.

Christoffer, med medhjälpare Martin, lastar  av möbler. En del av butiken.        

MANY-0519-A-0046-c MANY-0519-A-0046-Ad

Bengans Alltjänst jobbar med alla slags transporter, flytt av lägenheter och företag, köper dödsbon och delar av hem. Packning och uppackning av bohag samt sophämtning och röjning står också på programmet. Har du köpt något skrymmande, som behöver transporteras är Bengans Alltjänst din rätta kontakt.
Företaget köper också in och hämtar alla typer av järn- och metallskrot.
På frågan om vad som är prioriterat i företaget svarar Christoffer:
– Det växlar väldigt mycket under året. Ibland är det högsäsong för flytt och transporter och när det är mindre aktivitet inom de områdena, satsar vi hårdare på butiken. Så man kan inte säga att något är prioriterat, fokus växlar helt enkelt över tid.

På Hacklehemsplan 1 i Kristinehamn (intill Netto) finns sedan november 2014 Bengans Loppis och Antikt, där all slags second-hand och antikviteter finns att köpa. Under det senaste året har sorti-mentet växt och idag är det en stor bredd på prylar.
– Just nu är storsäljarna antikviteter och prylar från 40-talet fram till början av 70-talet. Även vår bransch är trendkänslig och det som gäller idag kan snabbt ändras.

Mamma Birgitta sköter kassan.

MANY-0519-A-0046-Ab

Fem personer sysselsätts idag i företaget inklusive morfar och mamma.
– Vi är ett familjeföretag och vår långa erfarenhet av branschen, ska förhoppningsvis gynna alla våra kunder, fortsätter Christoffer.
Om du vill besöka butiken är det öppet alla  vardagar och lördagar.

 

Av Anders Björklund.
Foto: Marita Olén Widenberg

Leave a Reply