Tulpaner till jul

Älskar du också tulpaner? Efter jul dyker de upp i mängder av olika härliga färgnyanser. Nu i advent och inför jul och nyår finns de främst i rött och vitt. Tulpaner passar ypperligt som gå-bort-present, att använda för att duka ett festligt bord eller för att lysa upp en plats som behöver lite extra färg. Här delar vi med oss av några olika tips hur du kan använda tulpaner i adventstid.

Skötselråd Tulpaner

Tulpanen är en tacksam snittblomma som kan glädja oss i ca en vecka. Att lyckas med tulpaner är inte svårt, och det är främst tre saker som du ska tänka på för att buketten ska hålla så länge som möjligt. 

När du kommer hem från butiken med din bukett, ta fram en vass kniv och skär av 1 cm av stjälkarna. Genom att ge tulpanerna en ny snittyta tar tulpanerna lättare upp vatten.

Placera tulpanerna i en vas och fyll på med kallt vatten. Att tulpanerna alltid har vatten är superviktigt! Låt gärna stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt tulpanerna där du vill ha dem. 

Tulpaner kan stå överallt där du tycker att det är vackert, men om du vill att de ska hålla sig länge bör de stå så svalt som möjligt. Ett knep för att de ska hålla länge är att placera dem svalt men frostfritt på natten, till exempel i ett uterum eller på en inglasad balkong. 

Lycka till!

Källa: Blomsterfrämjandet