Exklusiv bil går under klubban

För motorentusiasten finns nu chansen att ropa in ett spektakulärt objekt. Konsul Sven Jeanssons Rolls-Royce av årsmodell 1936 auktioneras ut hos Kalmar Auktionsverk.

Utropspriset på 600 000 kronor kan tyckas högt för en 84 år gammal bil som rullat åtskilliga mil, men så får du också mycket bil för pengarna. Den fullt körbara bilen är till stora delar original med rymliga lädersäten och tidlöst elegant träinredning. Bilen kommer med många smarta lösningar och bekvämligheter, samt en påhängd koffert för bagaget. Därtill medföljer en välutrustad verktygslåda, för den händelse att mekaniskt mankemang uppstår under färd.
Fast skulle du tycka att rollsen känns för trång kan du istället ropa in en buss från 1922. Bussen, en Ford, med sju sittplatser och gott om benutrymme ropas ut till den nätta summan av 500 000 kronor. Fyndläge!

Text: Nicklas Remmagård
Bildkälla: Kalmar Auktionshus/Auctionet