Öppet hus på Klockargårdsdagen

Traditionsenligt anordnar Klockargårdens handelsträdgård Öppet hus med musik, extrapriser och rundvandring i de stora växthusen.

I år inträffar den välkända Klockargårdsdagen den 18 maj. Förra året fylldes området med handelsträdgården av en mängd besökare. Då bjöds det på extra mycket musik med sex band som spelade hela dagen. Även i år kommer alla trädgårdsintresserade besökare att bjudas på musikunderhållning med lokala förmågor. Till det kommer ponnyridning för de yngre och fika. De som vill göra fynd kommer att erbjudas extrapriser på utvalda varor.
På Klockargården arbetas det intensivt inför säsongsöppningen och Klockargårdsdagen.

– Vi är inne på slutspurten och allt ska vara färdigplanterat lagom till öppningen berättar Sivert Andersson. Vi har odlat allt själva och det är bara några enstaka växter som vi köper utifrån.
Den som är intresserad av pelargoner har ett helt växthus att välja sin favorit i och för de som letar efter lite mer matnyttiga växter finns det mycket att välja bland. Flera olika sorters tomatplantor, gräslök och persilja, bara för att nämna några.

av Björn Hallin.