Stort intresse för Aggerudsviken

Intresset är stort för de nya fastigheterna vid Aggerudsviken i Karlskoga. Redan är 23 bostadsrätter bokade. De större 4-rumslägenheterna högst upp i husen med en härlig utsikt över Möckeln gick bland de första.

För knappt två år sedan bjöd Karlskoga kommun in till en markanvisningstävling för den attraktiva tomten strax intill Aggerudsviken. Valet föll på WE Bygg som även är involverade i ett bygge på Bättringsvägen och vid Skrantabacken.
För någon månad sedan lades bostadsrätterna ut hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor i Karlskoga och tämligen omgående drog de till sig ett stort intresse. I början av mars hade tolv lägenheter bokats och idag är antalet bokningar uppe i 23.
Totalt omfattar bygget 32 lägenheter i två huskroppar med 16 lägenheter i varje med ett rum upp till fyra rum och kök.
Husen ligger bara ett stenkast från Möckeln med nära till badplatser och promenadstråk samtidigt som de ligger på promenadavstånd ner till centrum. Alla lägenheter har balkong utom de på markplan som har en egen uteplats. Treorna och fyrorna har dessutom två balkonger som ligger mot öst och väst.


Standarden på lägenheterna är hög med ekparkett i alla rum och med klinkergolv i entrén. Badrummen är helkaklade och varje lägenhet har tvättmaskin och torktumlare.
På markplanet finns bland annat ett cykelrum och ett drygt fem kvadratmeter stort förrådsutrymme till varje lägenhet.
Priserna på bostadsrätterna ligger på mellan 995 000 kronor för de minsta till 2 995 000 kronor för fyrarummarna. Det motsvarar ett kvadratmeterpris på mellan 20 306 kronor till
24 958 kronor.
Bygget av lägenheterna startar till hösten och inflyttningen är planerad till någon gång under andra halvåret 2019.

Av Björn Hallin