Gatukonstfestival i Värmland

Skandinaviens största projekt någonsin inom urbankonst kommer till Värmland i sommar. Det är Artscape 2017 ”White Moose Project” med konstnärer från hela världen som skapar offentlig konst.

De utländska konstnärerna samarbetar med svenska och lokala värmländska kollegor och även allmänheten får chansen att visa sina färdigheter. Projektet går ut på att måla stora målningar på till exempel husgavlar men även skapandet av skulpturer och andra typer av gatukonst. Samtidigt genomförs elva workshops dit allmänheten är inbjuden och får skapa konstverk tillsammans med de erfarna konstnärerna. På de olika orterna kommer man också att anordna konstnärssamtal och paneldiskussioner.

Startskottet för Artscape 2017 sker i Karlstads och Forshagas kommuner den 24 juli och avslutas den 18 augusti.

Wild Drawing. Land: IDN. Artscape: Arvika

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som genomför kulturprojekt inom gatukonst-urbankonst. År 2014 genomförde Artscape Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö. Förra året blev Göteborg skådeplatsen för Skandinaviens hittills största gatukonstfestival – ett unikt projekt som involverade samtliga av stadens tio stadsdelar.

Gatukonstfestivalen genomförs i tio av Värmlands kommuner: Arvika, Forshaga, Filipstad, Grums, Karlstad, Munkfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.

 

av Björn Hallin

Leave a Reply