Ett friluftsparadis för hela familjen

Och Bubblewafflewraps

Strax norr om Karlskoga ligger Lunnedets friluftsområde med anor långt, långt bakåt i tiden, före slussens tillkomst vid Knappforsen,  då båtarna med järn ”lunnades” mellan sjöarna Lonnen och Alkvettern. Idag är området ett älskat friluftsparadis där alla trivs!

Knappfors sluss i bakgrunden, mellan sjöarna Lonnen och Alkvetterns.

Camilla Hammarbäck vid den stora och nyinvigda, altanen.

 

 

 

 

 

 

 

I år är det 20 år sedan Camilla Hammarbäck tog över rodret för kaféet och restaurangen i Lunnedet och mycket har hänt under den tiden.
– Det är fortfarande lika roligt och alla satsningar i området ger energi att fortsätta, säger Camilla.
Den stora altanen vid restaurangen invigdes alldeles nyligen, på Mors dag och nedanför den håller i skrivande stund en scen på att byggas inför sommarens olika evenemang såsom Countryfestivalen som lockar många besökare och teaterföreställningar i samarbete med Bjurstjärns teaterförening.

 

 

 

 

 

 

Grillkvällarna gör comeback och motorträffarna som startade förra året fortsätter att arrangeras även i år. En av årets nyheter är en bluesafton senare i sommar.
– Det som är unikt med Lunnedet är att det lockar alla, oavsett ålder, säger Camilla när vi kommer in på marknadsföring och målgrupper. Jag konstaterar att här behövs ingen målgruppsanalys – hit kommer verkligen ALLA; unga som äldre, närboende som turister, campare som fikafantaster, fiskare som båtluffare och så vidare… Tillgängligheten är stor både till serveringarna och ute i den vackra omgivande naturen, med bryggor, badramper och fina leder i skogen.

 

 

 

 

 

 

Vi går in i kaféet och Camilla visar hur man göra en ”bubbelvåffla”, en av årets nyheter i kafémenyn. Snart kan Camilla och hennes 15-tal medarbetare även bjuda på egenproducerad glass med ägg från Vibäcks gård, alldeles nästgårds.
– Det är kul att kunna gynna andra verksamheter här ute på landsbygden, menar Camilla.

Under intervjun måste Camilla ringa sin far och fråga var han lagt bultarna som ska monteras på taket över utebaren. Svalorna flyger in och ut under det stora restaurangtältet, andra småfåglar kvittrar, solen värmer min rygg, på håll hörs det surrande ljudet av grästrimmern och jag smaskar på en Bubblewafflewrap i väntan på Camilla.

Nellie, Isabel, Wilma och Novalie har skoj vid lekparken.

”Bubbelvåffla”, en av årets nyheter i kafémenyn.

 

 

 

 

 

 

 

Julia fixar lyxräkmackor i långa rader.

Jag funderar över vad det är som lockar 200.000 besökare årligen till Lunnedet. Vad är det som gör att vi tar cykeln och svettas hela vägen från Karlskoga eller åker veteranbil i 30 mil för att vi sett Lunnedets egen lyxräkmacka på Facebook? Jo, det kan jag tala om! Precis det som jag beskrev nyss…
… svalorna som flyger in och ut under det stora restaurangtältet, andra småfåglar som kvittrar, solen som värmer och på det en massa härliga evenemang för hela familjen!

 

 

 

 

 

 

På www.lansstyrelsen.se/orebro finns mer att läsa om Lunnedet och Knappfors historia.
Följ Lunedets Camping Café Restaurang på Facebook för senaste evenemangsinformation!

av Nina Simonen

Leave a Reply