Nu har MM Överskott öppnat sitt nya varuhus i Kristinehamn. Butiken är kedjans nionde i landet.

Butiken ligger på Presterudsområdet och innan premiären häromveckan fylldes varuhuset med 26 000 artiklar, allt från hårschampo till verktyg och smink. 

Varuhuset i Kristinehamn är 2 500 kvadratmeter stort varav självytan ligger på cirka 2 000 kvadratmeter.
Orsaken till etableringen i Kristinehamn var ett tips från fastighetsbolaget Vasallen som var den tidigare ägaren av fastigheterna på det gamla regementsområdet. Ett markområde fanns ledigt strax intill gamla porten till regementet.
MM Överskott kan jämföras med ÖoB och Dollarstore. Liksom konkurrenterna består sortimentet bland annat av rengöringsmedel, duschkrämer, diskmedel och schampo, kakor och godis, inredningsartiklar, tillbehör till bilar och cyklar. Butiken har också en verktygsavdelning, kläder och en avdelning för matvaror. Här finns bland annat djupfryst kött, kyckling och grönsaker, glass och pizza samt en kylanläggning med ost.
MM finns från Luleå i norr till Helsingborg i söder. Företaget startade i Skutskär och Sollefteå 2010 och har sedan dess expanderat över hela landet.

av Björn Hallin

Leave a Reply