Dennis målerifirma har fått en flygande start

Dennis startade eget i somras och nu är orderboken välfylld.

Dennis Kohlscheen har fått en flygande start på sin nya målerifirma i Karlskoga. Efter att ha arbetat med äventyrsparker och  vattenland startade han i somras eget och har nu full upp att göra och sysselsätter sex anställda.

                                                                     Felicia Fallholm tapetserar en lägenhet.

felicia

Det var i somras i år som 26-årige Dennis startade Rosensjö Måleri AB. Innan dess arbetade han på ett annat företag i branschen i Karlskoga. Då ägaren avled fick Dennis erbjudandet att köpa företaget. Så blev det inte utan han beslöt istället att starta eget och pröva på hur det var att vara egen företagare.
I påskhelgen slutade han på det gamla företaget och i juni startade han i den nya firman. Han köpte dock loss en del material från sin gamle arbetsgivare, bland annat en skylift och några andra saker som var bra att ha i det nya företaget.
– Jag hade en bra kundkontakt sedan tidigare och det gjorde att en stor del av kunderna följde med till den nya verksamheten, säger Dennis.

Tack vare det fick han en flygande start och idag är orderböckerna välfyllda.

Dennis karriär startade dock på ett lite annorlunda sätt. Under skoltiden körde han cross och en annan som också var intresserad av cross var sonen till ägaren av CB Design i Skövde. Förutom motorcyklar ägnade sig Dennis också åt att motivlacka bland annat en bil.
– Jag använde vattenbaserade färger så det gick att tvätta av bilen, skrattar Dennis.
Kamratens pappa, som behövde en duktig målare som kunde konsten att motivlacka, frågade till slut Dennis om han inte ville börja på företaget och 2008, efter skolan, började han på CB Design som arbetar med att designa vattenland och äventyrsparker över hela världen.
– Det var ett spännande jobb och jag fick åka runt till olika främmande länder, säger Dennis.

Innan Dennis startade eget arbetade han med att bygga upp vattenland och äventyrsparker. Till vänster två bilder från Daftö i Strömstad och till höger en bild från Bödasand på Öland.

dafto-2 dafto bodasand

Bland annat var han med om att bygga upp anläggningar i Egypten, Tunisien och på Åland men även här hemma som på hårdsatsande Daftö Camping utanför Strömstad och välkända Bödasand på Öland.
Dennis blev kvar på företaget i tre år innan han 2011 började arbeta på en målerifirma i Karlskoga. Här arbetade han med mer traditionellt måleriarbete. Dennis liv tog en helt ny vändning när företagets ägare avled och det blev tal om att sälja verksamheten. Idag trivs Dennis med att vara sin egen och i juli i år flyttade företaget in i egna lokaler på Hangarvägen i Karlskoga. Från det gamla företaget följde 4-5 anställda med och tillsammans med Dennis har företaget idag sju anställda. Uppdragen kommer från företag och privatpersoner runt om i Karlskogatrakten.  För tillfället har man bland annat ett stort jobb på Björkborn där en utbyggnad sker.
Förutom måleri, tapetsering med mera har företaget även en avdelning för industrimålning där man åtar sig lackering av till exempel köksluckor men även av maskindelar åt industriföretag i Karlskoga.

av Björn Hallin

Leave a Reply