Ny tankstation för gasol i Storfors

Sari och Peter utökar sortimentet i butiken.

En halv miljon kronor har Peter Piscator satsat på en tankstation för gasol. Nu kan man både tanka bilen med LPG/motorgas och fylla sina gasolflaskor på lösvikt hos Piscators bil.
– Det är kundernas förfrågningar som fått mig att satsa, säger han.

Flaskan vägs innan den fylls.

gasol-tuben-vagsDet var när OK lade ner bensinstationen som frågorna om gasol började komma. Peter ser sin anläggning som ett bra komplement till verkstaden, och eventuellt kan det också resultera i en nyanställning på sikt.
– Hos oss kan man tanka i lösvikt och för folk från exempelvis Polen och Tyskland är motorgas i tanken stort. Många kör med dubbla tankar. Många nyare husbilar har också fasta tankar för gasol, säger han.
I Sverige finns ett drygt 30-tal tankställen för motorgas medan det i Tyskland finns närmare 7000.
Trots att han ännu inte marknadsfört anläggningen har kunderna hittat honom. Och han räknar även med att få fler andra jobb tack vare gasolen.
– Jag tror att vi kan få fler husbilsjobb i verkstaden, och vi utökar också vår butik med olika gasoltillbehör som gasollarm, slangar och regulatorer, säger han.

gasol-peter-piscator-slang-ute gasol-butiken-piscator

 

Nu kan man tanka motorgas/LPG i Storfors vilket helt säkert glädjer husbilsägare och många resenärer från länder som Polen och Tyskland där motorgas är vanligt i tanken.

En tankning av bil görs med en lång slang, medan tankning av gasolflaskor utförs inne i anläggningen där den tomma eller halvtomma flaskan ställs på en våg. Köparen betalar sedan bara för den gasol som fylls.
– Det som är viktigt är att flaskorna är provtryckta var tionde år. Vi får inte fylla en flaska som är för gammal, då måste kunden byta flaska vilket vi också kan ordna, säger han.

av Eva Wiklund

Leave a Reply