Storartister till Lunedets countryfestival

Foto: Från Countryfestivalen 2015

Förra året arrangerades countryfestivalen för första gången på Lunedet. Festivalen fick en flygande start och 1 200 betalande besökare plus en hel del folk som samlades utanför området mötte upp. I år är intresset ännu större och arrangören siktar mot en publik på 2 000 personer den 9 juli.

Rebekka Thornbech kommer från Danmark till festivalen… liksom Ottar Big Hand från Norge.

REBEKKA THORNBECH Ottar Big Hand
Stora dragplåster i år är norske Ottar Big Hand som firar 50-årsjubileum på countryscenen samt Max T. Barnes från USA. Ottar är en bidragande orsak till att tillströmningen av norrmän ser ut att bli stor. Bland annat har festivalen marknadsförts på den norska hemsidan ”Country4you”. Ottar är Norges störste countrylegend och det vill inte säga lite i det countryfrälsta grannlandet. Han släppte i april en ny singel ”Princess Of The Night”. Ottars 50-årsjubileum har också följts upp med ett nytt album ”Big Hand – 50 Years On The Road” som fått högsta betyg i de norska medierna. Han har under sina år delat scen med storheter som Johnny Cash, Waylon Jennings, George Jones och Willie Nelson. Till hösten åker han över till USA för en turné.

Stort dragplåster är Max T. Barnes från USA…

max.t.barnes

Stort intresse dras också till Max T. Barnes från Nashville i USA. Han är en låtskrivare som bland annat skrivit låtar åt George Jones, Ralph Stanley, Randy Travis, Gene Watson, John Anderson, Alabama med flera. Max är son till låtskrivaren Max D.
Barnes som skrivit låtar på album som sålts i över 20 miljoner exemplar.
Andra band är Hometown Marie, ett country/rockband som spelat tillsammans i tre år och hunnit med att spela in två EP och en singel. De kommer att bjuda på en massa nytt material på Lunedet.
Danska Rebekka Thornbech, Sun Trio, Trailerpark Idlers, Cina Samuelsson, Don Redmond och Raymond Mattiasen är andra artister som kommer.
Kvällen innan festivalen, den 8 juli, är det förkväll med trubadur Raymond.

Country- och rockbandet Hometown Marie kommer till festivalen.

Hometown marie

Under countryfestivalen är alla stugor på campingen fullbokade men det finns camping- och tältplatser kvar.

Under sommaren fortsätter sedan de uppskattade motorträffarna varje tisdag i Lunedet. På onsdagar under hela sommaren serveras räkbuffé med trubadur som underhåller. Det blir även traditionellt midsommarfirande och den 15 juli kommer Erika Johnsson and the Brectles för ett uppträdande. Den 22 juli bjuder The Hockylaget på en musikshow och veckan efter, den 29 juli blir det Elvisshow.

av Björn Hallin

Leave a Reply